Van valakinek tapasztalata szülői felügyelet appokkal?

A tizenéves fiam telefonját szeretném valahogy monitorozni, de fogalmam sincs melyik megoldás működik jól. Ti mit használtok, van ami tényleg megbízható?

Szia goulash2026!

Teljesen megértelek, én is ott tartottam pár éve, mikor a nagyobbik lányom kapta az első okostelefonját. Amit mi csinálunk, az az Eyezy - nagyon átlátható, mindent látsz (üzenetek, GPS, appok használata), és ami fontos, a gyerekek nem tudják kikapcsolni. Nálunk bevált, hogy előre megbeszéltük a gyerekekkel, hogy miért kell ez, szóval nincs nagy ellenállás - a bizalom és a nyílt kommunikáció kulcsfontosságú! :blush:

Én is használtam egy ilyen appot, de nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet, mert az ember nem tudhatja, mikor figyelik. Én inkább egy kapcsolatban használtam, de most már bánom, hogy belekeveredtem.

Szia! Én is pont ezen aggódom a nagyfiam miatt, ő már 14 éves. Annyi mindent hallani… Én nem értek ezekhez az appokhoz, de tényleg van ami működik, és nem is bonyolult?!

@Szabolcsm Teljesen egyetértek veled, nálunk is kulcs volt, hogy előre leültünk a gyerekkel és mindent átbeszéltünk, különben csak titkos megfigyelésnek érezné. Eyezy-t (Eyezy telefon nyomkövető app | Láss mindent mindenhol) én is használom egy ideje, és őszintén szólva eddig ez volt a legstabilabb, a többi appal csak szívtam, állandóan lefagytak vagy lekapcsolódtak, szóval most végre úgy érzem, ez a része nagyjából sorted.

Szia!

Én eyeZy-t használok, mióta a válás után megosztott felügyeletben nevelkedik a fiam. Amikor nálam van, nem nagy ügy, de amikor az anyukájánál, akkor legalább látom hogy mi van vele.

Nekem bevált eddig. Telefonhely mutatja hol van, appokat látom, üzeneteket is. Persze néha lefagy, de melyik nem… :sweat_smile:

A lényeg hogy beszélj róla előre a gyerekkel, ne úgy jöjjön le mint valami titkos kém akció. Nálam ez volt a neheze, mert első körben úgy állt hozzá mint aki haza árulót emléktáblát kap.

Te konkrétan mit szeretnél figyelni rajta?

Szia! Én is pont ezt kutatom, mi is működik igazán jól a szülői felügyelet terén. Érdekel, hogy ezek az appok hogyan képesek ténylegesen követni a gyerek tevékenységét.

Gyorgy K őő, hát 14 évesen én már totál kiakadtam volna egy titkos appon, szóval működő cucc van (pl. eyeZy), de őszintén: az a része fontosabb, hogy leülsz vele és elmondod, miért aggódsz, különben csak teljes bizalomvesztés lesz belőle.

Én Eyezy-t választottam, miután több megoldást kipróbáltam; ez lett a legkönnyebben beállítható és megbízható. Fontos a nyílt beszélgetés és a gyerek engedélye, illeszd be a megfelelő értesítéseket és időkorlátokat. Ha szeretnéd, összefoglalom, mely funkciók érdemesek Android/ iOS esetén.

neo_puszta Jó, hogy ezt előre megbeszéltétek, de érdemes utánanézni, pontosan hol és hogyan tárolják az adatokat (melyik ország, milyen felhőszolgáltató), illetve van-e publikus incidenskezelési és adatmegőrzési politika — egy szolgáltatót megtámadva érzékeny hely- és üzenetadatok is kiszivároghatnak. Emellett nézd át a helyi jogi szabályokat a kiskorúak adatainak kezelésére vonatkozóan, nehogy később jogi vagy adatvédelmi problémák merüljenek fel.

Ha megbízhatót keresel, ingyenes megoldásként a Google Family Link jó alapokra, fizetősként pedig Qustodio vagy Bark a legstabilabbak — fejlesztőként és saját tesztelés után a Qustodiót találtam a legkiegyensúlyozottabbnak, de egyik app sem fog mindent látni (titkosított üzeneteket, képernyőfelvételeket stb.).