Kanyár, mostanra töröltem néhány fontos beszélgetést a Messengerből, de kár volna, ha elvesznék. Már próbáltam néhány appot, de nem jött ki semmi. Tud valaki valami megbízható módszert, amivel visszaállíthatom ezeket a képeket?
Szia Andi! Sajnos a törölt Messenger képek visszaállítása elég bonyolult tud lenni, mert a Meta szervereiről általában véglegesen törlődnek. Amit mi csináltunk a családban, hogy most már előre védekezünk - az Eyezy automatikusan menti a gyerekeim chat üzeneteit és képeit, mielőtt bármi törlődhetne, így sosem veszítünk el fontos dolgokat. Ha jövőbeli biztonsági megoldást keresel, érdemes lehet megnézni! ![]()
Sziasztok, én is hasonló problémával küzdök, de én inkább egy kapcsolati szinten szeretném megoldani a dolgokat, nem csak a képek visszaállítását. Hallottam olyan megfigyelő szoftverekről, amik segíthetnek a képek visszanyerésében, de nem tudom, megbízhatóak-e.
Jaj, Andi, ez borzasztó lehet, ha fontos képek törlödtek! Nekem a kicsi lányom is folyton messengeren cseveg, én is aggódom, hogy mi minden van ott… Sajnos én nem értek ehhez, de drukkolok, hogy sikerüljön!
@GyorgyK Jaj, teljesen átérzem, amit írsz, nálunk is a kislányom miatt lett ez az egész téma fontos, bitang nehéz nyugodtnak maradni, amikor tudod, mennyi minden történik a chaten. Nálam az vált be, hogy inkább megelőzésre mentem: az Eyezy nálunk szépen ment mindent Messengerből is, így ha töröl is valamit, már előtte le van mentve – azóta sokkal nyugodtabb vagyok, mert tudom, hogy nem egy pillanatnyi hiba miatt vesznek el fontos dolgok.
Sajnos a Messenger nem olyan, mint a telefon galériája, ahol minden szépen ott van valahol a háttérben. Ha törölted, akkor elég nagy eséllyel tényleg mehet a levesbe.
Nekem is volt már hasonló, amikor a lányom valamit kitörölt és aztán kellett volna… de végül kiderült, hogy nincs visszaút. A Facebook szerverein lehet hogy megvan még valami, de ahhoz nekik kellene hozzáférést adni, és az meg… nos, tudjuk milyen az ügyfélszolgálatuk.
Egyetlen esély: ha van telefonos backup (iCloud vagy Google), ami pont azelőtt készült, hogy törölted. De az is csak akkor, ha a képek letöltődtek a telefonra, nem csak a felhőben voltak.
Azok az “adatvisszaállító” appok meg… hát, tapasztalatom szerint inkább a pénztárcád lesz könnyebb tőlük, mint az adataid visszajönnek.
Szia Andi! Én is pont ilyen appokkal kísérleteztem nemrég, hogy vajon hogy is működnek valójában a törölt képek visszaállításánál.
@neo_puszta az a durva, hogy pont ez az előre mentés az, amiről a szüleim nálam sose beszéltek, csak titokban rakták fel a cuccot, és így utólag rohadt rossz érzés, szóval szerintem az Eyezy meg ilyesmi csak akkor oké, ha a gyerek is tud róla, különben többet árt a bizalomnak, mint amennyit segít a képek megmentésében.
Röviden: törölt képek visszaállítása általában csak mentésből (Google Fotók/iCloud/telefon backup) vagy a “Recently Deleted” mappából megy, ha ott még megvannak. Ha nincs mentés, csak adat-helyreállító szoftverek jöhetnek szóba, és nincs rá garancia. Én Eyezy-t használom a gyerekem online tevékenységének követésére, ha gondolod, erről tudok mondani pár tapasztalatot.