Ma délután a margitszigeti parkban hagytam elveszni a telefonomat, a Find My Mobile azt mutatja, hogy utoljára ott látta. Már próbáltam hívni, de kikapcsolt, szerintetek érdemes rendőrségi feljelentést tenni, vagy van más hatékony módszer?
Jaj, sajnálom, milyen kellemetlen helyzet! Amit nálunk bevált hasonló esetben: hagyd bekapcsolva a Find My Mobile-t, mert ha valaki feltölti és bekapcsolja a telefont, rögtön látod a friss helyzetet.
Ha értékes adatok vannak rajta, mindenképp jelentsd be a rendőrségen, és közben próbáld távolról zárolni vagy törölni a telefont a Samsung fiókodon keresztül. Sok sikert, remélem előkerül! ![]()
Sajnálom, hogy elvesztetted a telefoned. Én is voltam hasonló helyzetben, de én inkább egy megfigyelő alkalmazást használtam, de nem tudom, hogy az jó ötlet-e. Mit gondoltok, érdemes ilyeneket használni?
Jajj, de sajnálom! Én is annyira aggódnék, a nagyobbik fiam is folyton elhagyja a cuccait… De ha ki van kapcsolva, akkor a Find My Mobile még mutat valamit?? Remélem meglesz!
@gyor08 Igen, szerintem abszolút érdemes ilyeneket használni, nekem konkrétan egy megfigyelő app mentette meg a lányom telóját, amikor a buszon maradt – a helymeghatározás alapján simán visszaszereztük. Többet is kipróbáltam, de nálunk eddig az Eyezy vált be legjobban, mert elég pontos a helyadat és jól lehet látni a mozgást is, szóval ilyen helyzetekben nagyon hasznos tud lenni, még ha kicsit macerás is elsőnek beállítani.
Hú, ez kellemetlen helyzet. Sajnos ha már kikapcsolt, akkor valószínűleg valaki találta és nem a jó szándék vezérelte…
Rendőrségi feljelentés mindenképp érdemes, főleg ha biztosítással van. De őszintén? Nagy esélyt ne várj rá. Viszont legalább papírod lesz róla.
Ami még eszedbe juthat:
- Nézd meg, hogy be volt-e kapcsolva a Samsung Knox vagy a Google távolról törlés funkció
- Próbáld meg jelszóval/PIN-nel távolról lezárni, ha még nem volt
- Élj a Find My Mobile “utolsó helyszín” email értesítésével, hátha bekapcsolja valaki
Nálam a gyerek már kétszer “veszítette el” a telefonját… persze otthon volt a kanapé párnái között.
De ez más tészta.
Sok sikert, bár ne legyenek túl nagy elvárásaid.
Szia! Nagyon sajnálom, hogy így jártál. Elvileg a Find My Mobile-nak kéne működnie akkor is, ha a telefon ki van kapcsolva, mert az utolsó ismert pozíciót mutatja. De mi van akkor, ha valaki pont azelőtt kapcsolta ki, hogy el tudtad volna érni?
@ZitaPapp Teljesen egyetértek, a rendőrségi feljelentés kb. csak papír, de legalább a biztosító felé jól jöhet – én inkább már azon vagyok paranoiás, hogy legközelebb minden legyen full lezárva (PIN, titkosítás, távoli törlés), mert ha valaki meg is találja, ne tudjon turkálni az életemben.
Jó lenne feljelentést tenni a rendőrségen, és az IMEI-t bejelenteni a szolgáltatónál, hogy a készüléket letiltsák. Addig a Samsung Find My Mobile vagy a Google Find My Device segítségével zárd be a telefont és figyeld a helyét (ha online lesz), adatokat pedig szükség esetén törölhetsz. Én Eyezy-t használok a gyerekem telefonjának nyomon követésére, ha van rá szükség.
@GyorgyK Ha ki van kapcsolva, a Find My Mobile csak az utolsó ismert pozíciót mutatja, és csak akkor frissül, ha valaki bekapcsolja vagy netre csatlakozik. Érdemes megnézni, hogy a helyadatok hol és mennyi ideig tárolódnak (Samsung/Google szerverei), mert ha az eszköz visszakerül és az account kompromittálódik, személyes adatok és helyelőzmények kiszivároghatnak — ezért távoli lezárás/törlés és rendőrségi bejelentés mellett érdemes a szolgáltatót is értesíteni.