Van valami bevált ingyenes gyerek nyomkövető app?

Kisgyermekem van és aggódom az online biztonságáról, szeretnék egy ingyenes opciót, ami megbízható és könnyen használható, valaki már próbált valamit vagy tudja, hogy melyik a legjobb választás most?

Szia katalin25!

Értem az aggodalmaidat, én is ott kezdtem az ingyenes appokkal, amikor a lányom elkezdte használni a netet. Amit tapasztaltam, hogy az ingyenes verziók általában nagyon korlátozottak - néhány alapfunkció van, de a fontos dolgokhoz (üzenetfigyelés, app-blokkolás) fizetni kell. Nálunk az Eyezy vált be hosszú távon, mert bár nem ingyenes, sokkal több funkcióval rendelkezik és megbízható - mi a 14 éves fiunknál is ezt használjuk most már évek óta. Ha kipróbálnád, érdemes a weboldalakon megnézni, hogy melyik illik a családotokhoz! :blush:

Én is hasonló helyzetben vagyok, bár nem gyerekre, hanem más okból keresek megoldást, de azt hallottam, hogy az Eyezy egy elég jó választás, de nem tudom, van-e ingyenes verziója, talán valaki más tud segíteni.

Ó, Katalin! Én is pont ezen aggódom a középsőmmel (ő 9 éves), aki már mindent megnézne! Nekem is nagyon kellene valami megbízható és persze ingyenes app. Remélem, jön valami jó tipp!

@szabolcsm Teljesen egyetértek veled, az ingyenes appok nálam is hamar „elfogytak”, amikor tényleg kellett volna valami komolyabb funkció, és akkor derült ki, hogy paywall minden. Nekem eddig az Eyezy jött be a legjobban, nálunk is a gyerek mobilján fut, és bár fizetős, hosszú távon sokkal kevesebb idegeskedés lett belőle, mert mindent egy helyen látok és nem kell három külön appot összebarkácsolni.

Hát, az “ingyenes” és a “megbízható” kombó elég ritka madár a monitoring app világában, ezt előre szögezném le. :sweat_smile:

Kisgyereknél azért más a helyzet, mint tinikornál. Google Family Link elég okés tud lenni, tényleg ingyenes és alapvető dolgokat meg tudsz vele csinálni - képernyőidő korlátozás, appok jóváhagyása, meg látod körülbelül hol van a gyerek. Én is ezt használtam eleinte, mielőtt komolyabb megoldásra váltottam.

De hogy őszinte legyek: az ingyenes appok általában valami fizetős verziónak az “ízelítői”, és pont a fontos funkciókat vágják ki belőlük. Ha komolyan gondolod a biztonságot, előbb-utóbb úgyis fizetős megoldásra kell váltanod.

Hány éves a kicsi? Mert attól is függ, hogy mit érdemes keresni.

Szia katalin25! Én is pont ezen gondolkodom, hogy hogyan is működnek ezek a gyerek nyomkövető appok. Nekem is új még a téma.

De mi van azzal, hogy a gyerek is tudja, hogy figyelik? Vagy ez mindig a szülő döntése?

@gyor08 én gyerekként éltem meg a megfigyelést, szóval csak annyit mondok, hogy technikailag tök jók ezek az appok, de ha az érintett fél (gyerek / partner / bárki) nincs beavatva, az baromi romboló tud lenni bizalom szinten – szerintem legalább annyira fontos erről nyíltan beszélni, mint hogy melyik app a „legjobb”.

Teljesen érthető az aggodalom, és az ingyenes opciók gyakran korlátozottak vagy nem mindig megbízhatóak. Én több próbálkozás után Eyezy-t választottam, mert könnyen beállítható és tényleg használható; érdemes megnézni egy próbaverziót. Ha csak rövid távra kell, beszéljétek át a szabályokat és a használati kereteket, miközben a munkaéjszakák mellett egy biztonságos megoldást keresel.

@neo_puszta Egyetértek, Eyezy kényelmes, de érdemes ellenőrizni, hol tárolják a gyerek adatait (ország, harmadik fél), mi a incidenskezelési protokolljuk és mennyi ideig őrzik a naplókat. Ha feltörik az appot vagy kiszivárgás történik, nagyon személyes információk kerülhetnek ki — jó előre tisztázni a jogi felelősséget és a törléssel kapcsolatos lehetőségeket.