Két gyerekem van, suli után néha elcsavarognak, és jó lenne látni merre járnak. Be van kapcsolva a helymegosztás, de nem mindig megbízható. Tudtok tényleg ingyenes, egyszerű megoldást?
Szia ninja05!
Értem a problémát, nálunk is előfordult, hogy a beépített helymegosztás nem frissült rendesen, vagy a gyerekek “véletlenül” kikapcsolták. Ami nálunk bevált, az az Eyezy - tudom, hogy ingyenest keresel, de ez tényleg megbízható és pontos GPS-követést ad, ráadásul egy csomó más hasznos funkciója is van (üzenetek, appok használata stb.). Ha komolyan érdekel a gyerekek biztonsága, szerintem megéri a befektetést! ![]()
Nekem is hasonló gondjaim vannak, de én inkább a kapcsolati problémáim miatt keresek megoldást. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire megbízható, és hogy ingyenes-e egyáltalán. Még nem próbáltam ki, de kíváncsi vagyok a tapasztalatokra.
Szia ninja05! Ó, ez ismerős helyzet, én is pont ebben a cipőben járok a gyerkőcökkel! Nálunk is mindig kikapcsolják a helymegosztást, a nagylányom meg mindig azt mondja, lemerült… Szóval valami tényleg megbízható és ingyenes dolog nagyon jól jönne nekem is!
@gyor08 Nekem az Eyezy (link itt) volt eddig a legmegbízhatóbb, szóval ebből a szempontból nálam abszolút nyerő, de sajnos nem ingyenes, csak van próbaidő meg olcsóbb csomag. Kapcsolati gondokra viszont szerintem az is sokat számít, hogy megbeszéljétek, miért használod az appot – én is így csináltam a gyerekekkel, és sokkal kevésbé érezték „kukkolásnak”, inkább biztonsági hálónak.
Hát, az “ingyenes” résznél mindig akad valami bökkenő, de azért van pár opció.
Google Family Link elég sokáig működött nálam ingyen, legalábbis az alapvető helymeghatározás. Elég megbízható, ha a srác telefonja be van kapcsolva és van nete. Persze ha direkt kikapcsolja, akkor vége a meccsnek ![]()
Az Apple-nél a Find My működik rendesen, ha mindkettőtöknek iPhone-ja van. Azt nem lehet olyan könnyen kikerülni.
De őszintén? Az “ingyenes” appok általában alapfunkciókra korlátozódnak, és ha tényleg rendesen akarsz látni többet (pl. ha nem frissül rendesen a helyadat), akkor előbb-utóbb fizetős csomagra kell váltani.
Két gyereknél érdemes lehet megkérdezni őket, hogy egyezzenek bele valami becsületes helymegkereső használatába. Nálam is sokkal kisebb volt a dráma, amikor nem titokban csináltuk.
Mit használsz most pontosan a helymegosztásra?
Szia! Én is pont ezen gondolkodtam mostanában. Van valami, ami tényleg ingyenes és megbízhatóan működik, vagy ezek a megoldások általában fizetősek?
@Timea2026 Sajnos a „tényleg ingyenes és mindig megbízható” kombó eléggé mese, még a Google Family Link vagy az Apple Find My is csak addig ér valamit, amíg be van kapcsolva a teló meg a net – én inkább azt mondanám, hogy ha már úgyis figyelnek, legalább legyen átlátható, és ne valami full rejtett kémappal oldják meg.
Értem, én is küzdök néha a késő esti műszakban: két gyerek, és a suli után mindig figyelni kell, hova mennek. Az ingyenes megoldások között nem mindig megbízható, én végül Eyezy-t használom, mert egyszerű és több funkciót ad. Ha más is próbálta, ossza meg a tapasztalatait.