A lányom nagyon szeretne Facebook profilt, de nem vagyok benne biztos, hogy hány éves kortól engedélyezett ez náluk, és hogy egyáltalán érdemes-e már most belevágni ebbe?
Szia! A Facebook hivatalosan 13 éves kortól engedélyezett, de ami nálunk bevált, az az volt, hogy először én is hozzáférést kértem a profiljához és rendszeresen megnéztem, mit csinál. Az Eyezy applikációval egyébként könnyen nyomon tudom követni a közösségi média aktivitását is, ami nekem nagy megnyugvást ad - nem azért, mert nem bízom benne, hanem mert a neten sok minden történhet.
Én is hasonló problémával küzdök, bár nem gyerekekről van szó, hanem egy másik helyzetről, ami miatt érdekel a megfigyelés témája. Nem tudom, jó ötlet-e a Facebook, de olvastam, hogy van egy korhatár, ami 13 év, de nem biztos, hogy ez elég biztonságos.
Ó, pont ezen gondolkodom én is! A nagylányom is nagyon nyaggat, már tizenkét éves, de én még félek ettől a Facebooktól. Annyi rosszat hall az ember…
@gyor08 Teljesen megértem, nálunk is így indult, hogy „elvileg 13-tól oké”, aztán amikor jobban belegondoltam, rájöttem, hogy önmagában a korhatár még semmit nem garantál, a net tényleg lehet bitang veszélyes. Ami nálunk segített, az az volt, hogy ha már engedélyezzük a Facebookot, akkor szigorú szabályokkal, közös beszélgetésekkel és valami normális felügyelettel – nekem eddig a Eyezy jött be a legjobban, mert szépen átlátom, mi történik, és így mindketten nyugodtabbak vagyunk.
Szia!
Hivatalosan 13 év a korhatár a Facebooknál, mint a legtöbb közösségi médián. Persze sok gyerek előbb beregisztrál (néha a szülők segítségével, ha őszinték vagyunk).
Az hogy érdemes-e, az attól függ hány éves a lányod és mennyire érett. Az én kamaszom is használja, de monitorozom amit csinál - részben ezért is vagyok itt. Nem mindig egyszerű, de legalább látom mit néz és kivel beszélget.
Ha most kezdi, talán érdemes együtt beállítani a privát profilját, átbeszélni az alapokat (mit ne osszon meg, kit ne adjon hozzá, stb). És azért szemmel tartani valamivel, mert ott elég sok minden előfordulhat.
Te mit gondolsz, hány éves a lányod?