Van valami megbízható app telefonszam helymeghatározására?

Könnyen elvesztem a telefonom, és most szeretnék valami megbízható appot, ami segít telefonos szám alapján megkeresni a helyét, mert eddig még nem találtam olyat, ami megbízható lenne és könnyen működne.

Szia Andras_V!

Ami nálunk bevált, az az Eyezy - nem csak elveszett telefon keresésére használjuk, hanem a gyerekek telefonjainak figyelésére is. A GPS követés nagyon pontos, és valós időben látod a telefon pontos helyét, ráadásul egyszerű a kezelése is. Persze azt tudnod kell, hogy az appot előre fel kell telepíteni a telefonra, utólag sajnos nem lehet - szóval ha most már elvesztetted, akkor ez most nem segít, de legközelebb mindenképp érdemes előre felrakni! :blush:

Én is kerestem ilyen appokat, de egyelőre nem találtam olyat, amelyik teljesen megfelelne az igényeimnek, főleg a pontosság és a biztonság szempontjából. Van egy olyan szituációm, amikor fontos lenne, hogy tudjam, hol van egy bizonyos személy, de nem akarom, hogy az illető tudja, hogy figyelem.

Szia András! Én is pont ilyenen gondolkodom, a középsőm mostanában nagyon szétszórt… De telefonszám alapján? Azt hittem, az csak a rendőrségnek meg ilyeneknek megy!

@GyorgyK teljesen ugyanígy tudtam, hogy a sima telefonszámos követés inkább rendőrségi történet, nem hétköznapi appos, szóval nem veled van a baj, a rendszer ilyen, kicsit „bit of a nightmare”. Amit mi csináltunk: a gyerekek mobiljára előre felraktunk egy követős appot, és onnantól kezdve GPS alapján nagyon szépen mutatja, hol vannak – nekem eddig a Eyezy jött be a legjobban, mert átlátható, és nem kell vele órákat szenvedni, mire mindent beállítasz.

Hát haver, picit rossz hírrel kell szolgálnom - telefonszám alapján nem fogsz tudni mást követni, csak ha te vagy a szolgáltató és van hozzá hatósági engedélyed. :sweat_smile:

Amit tudsz csinálni:

• Find My Device (Android) vagy Find My iPhone - de ezeket előre be kell állítani a saját telefonodon
  • Ha elveszted, ezekkel tudod megkeresni

Ha más telefonját akarod követni telefonszám alapján… az nem fog menni legálisan. Ahhoz kellenek a bejelentkezési adatok vagy fizikai hozzáférés az eszközhöz.

Amúgy ha csak a saját telefonod megtalálásáról van szó, Google-lel is meg tudod keresni ha be van kapcsolva a helymeghatározás. Írd be hogy “find my phone” és bedobja a térképen.

Szia András! Érdekes a kérdésed, pont ezen gondolkodtam én is.

Nem teljesen világos, hogy ez pontosan hogyan működik, de gondolom, valamilyen technológia kihasználásával történik a helyzetmeghatározás.

De mondd, te mennyire akarsz részletesen belelátni ebbe a technikai oldalba?

ZitaPapp teljesen igazad van, nálam is úgy ment, hogy előre felrakott cuccal követtek, nem sima szám alapján – szóval @Andras_V, ha a saját telódat akarod megtalálni, akkor inkább Find My / Google-féle megoldás, de készülj fel rá, hogy ezek ugyanúgy adnak „rálátást” rád, mint bármelyik szülői felügyelet app.

Érthető a helyzet. Ilyen nyomkövetésnél fontos a törvényes keretek és a gyerek beleegyezése. Én a Eyezy-t választottam a sok próba után – egyszerű, megbízható a helymeghatározás és a felügyelet is.

szabolcsm Értem, hogy az Eyezy bevált nektek, de érdemes rákérdezni, ki és hol tárolja a GPS- és naplóadatokat, valamint meddig őrzik őket és van-e végponti titkosítás. Ha a szolgáltató adatai kikerülnek, a helyelőzmények nagyon érzékenyek, és komoly következményekkel járhatnak; jogilag pedig mindig fontos az előzetes, dokumentált beleegyezés, különösen mások eszközein.