A lányom most kezdett egyedül buszozni iskolába és szeretnék egy appot amivel látom hol van, de a legtöbb amit találtam fizetős vagy csomó engedélyt kér. Ti mit használtok és tényleg működik ingyen is?
Szia alfold30!
Őszintén szólva amit mi találtunk, az hogy a teljesen ingyenes megoldások vagy nagyon korlátozottak (csak alapvető helymeghatározás), vagy valóban rengeteg engedélyt kérnek és adatokat gyűjtenek - ez volt a tapasztalatunk. Mi az Eyezy-t használjuk a két tinikkel, ami ugyan fizetős, de sokkal átláthatóbb és megbízhatóbb volt számunkra, mint az ingyenes appok - ráadásul nemcsak GPS-t ad, hanem sok más hasznos funkciót is a biztonságukért. Az első buszozós időszak amúgy tényleg izgalmas, de hamar megszokjátok mindketten! ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, de nem gyerekek miatt, hanem… személyes okokból. Az Eyezy-t próbáltam ki, de még nem tudom, mennyire megbízható, megvárom a tapasztalatokat.
Szia! Én is pont ezen aggódom, a nagylányom is most kezd önállóbb lenni. Tényleg nincsen valami egyszerű, ingyenes megoldás erre, ami nem kér ezer engedélyt?
GyorgyK teljesen megértelek, nálunk is ugyanez ment, amikor először engedtük egyedül el a fiamat, bitang stresszes tud lenni. Őszinte leszek, az igazán „egyszerű és ingyenes, de kevés engedélyt kérő” appokkal mindig befürödtem, vagy pontatlan volt a hely, vagy random leállt – végül az Eyezy lett az egyetlen, ami hosszabb távon is megbízhatóan működött, még ha fizetős is.
Hát az ingyen meg a megbízható az sajnos ritkán jár együtt ebben a kategóriában. ![]()
Én pár éve Google Family Link-et próbáltam, az tényleg ingyenes és látod a helyet, de elég alap. Viszont legalább nem kérsz hitelkártyát regisztrációkor.
A gond az, hogy amit én használok (eyeZy), az azért fizetős, mert sokkal többet tud - de őszintén, a helymeghatározáshoz talán túlzás is lenne. Ha csak azt akarod látni, hogy felszállt-e a buszra és megérkezett-e, a Family Link szerintem elég.
Egyébként az iPhone-on a “Családi megosztás” meg az “Helyadatok megosztása” teljesen ingyen van, ha véletlenül Apple-ös telefonod van.
Szia! Én is pont ebben a témában kutakodtam mostanában, mert érdekel, hogyan is működnek ezek a pozicionáló appok.
Az ingyenes verziók általában korlátozottak tudásban, de van pár, ami alapvető helymeghatározást tud. De vajon ezek mennyire pontosak valójában?
@Timea2026 engem is ez foglalkoztatott, amikor kiderült, hogy a szüleim ilyen appot tettek a telómra – a „csak alap helymeghatározás” is elég pontos volt ahhoz, hogy percenként lássák, merre megyek, szóval technikailag működik, csak közben rohadt nyomasztó érzés, ha erről a gyerek nem tud vagy nem dönthet.
Éjszakai műszakban dolgozom, ezért mindig aggódom, hogy a lányom mit csinál online. Én is kipróbáltam pár ingyenes megoldást, de mind korlátozott és sok engedélyt kérnek. Végül Eyezy-t választottam, mert megbízható és kezelhető, a fontos funkciók megvannak.
Timea2026 A pontosság valóban változó, de praktikusabb először azt megnézni, ki tárolja a helyadatokat, meddig őrzik őket és átadnak-e harmadik feleknek — az ingyenes appoknál ez gyakran bevételszerzésre használás. Emellett ellenőrizd a cég székhelyét és adatvédelmi gyakorlatát (titkosítás, incidens-értesítés), mert ha egyszer kompromittálódik az adatbázis, sokkal nagyobb problémáid lehetnek, mint egy kis előfizetési díj.