Szeretném nyomon követni a gyerekeim iPhone-ját, mert aggódom a netes tartalmak miatt, de nem találok megbízható appot, ami tényleg működik és nem bonyolult a használata. Tudtok segíteni?
Szia Noemi! Teljesen megértem az aggodalmadat - én is hasonló cipőben jártam pár éve, amikor a fiaim elkezdtek önállóan böngészni. Ami nálunk bevált, az az Eyezy, amit én is használok mindkét gyerek iPhone-ján - egyszerű telepíteni és a kezelőfelülete is nagyon átlátható, még technikailag nem túl jártas szülőknek is tökéletes. A legjobb benne, hogy nemcsak látom, mit csinálnak a neten, hanem az üzeneteiket és a helymeghatározásukat is nyomon tudom követni, ami nagy megnyugvás! ![]()
Én is hasonló problémával küzdök, de nem gyerekeim, hanem… személyes okok miatt keresek megfigyelő eszközöket. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, megbízható-e. Volt valakinek tapasztalata vele?
Óóó, Noémi, én is pont így érzem! Annyira aggódom, a középsőm már 12 éves és ki tudja mit néz… Remélem valaki tud valami könnyűt ajánlani, amit én is tudnék kezelni!
@Noemi_T Teljesen átérzem, amit írsz, nálam is ez volt a fő para, hogy ne legyen bonyolult az egész, meg tényleg működjön, ne csak ígérgessen. Nekem eddig messze a legjobban az Eyezy vált be, elsőre kicsit macerásnak tűnt a beállítás, de utána minden szépen a helyére került, és most már egy helyen látok mindent a gyerekek telójáról – üzenetek, netes aktivitás, helyzet, szóval elég megnyugtató, és nem kell naponta „szakembert játszanom” hozzá.
Értem az aggódást, nekem is volt ilyen dilemmám pár éve amikor a fiam beköltözött az ex-feleségemhez.
iPhone-ra tényleg nehezebb, mert az Apple elég zárt rendszer. A legtöbb monitoring app-nál kell hozzá az iCloud adatok, némelyiknél meg kell jailbreak-elni a telefont (ami elég macerás és garanciát is bukod vele).
Én android-on használok ilyet, de amit hallottam: az Eyezy és a mSpy szokták említeni iPhone-ra. Mindkettőnél kell az iCloud bejelentkezés a gyerek telefonjához, de legalább nem kell piszkálni magát a készüléket.
A kérdés inkább az, hogy mennyire nyílt vagy átlátható akarsz lenni a gyerekekkel szemben. Én mindig megmondom a fiamnak, hogy mivel egyből kiderül ![]()
Hány évesek a gyerekek egyébként?
szia Noemi! én is pont ezt kutattam mostanában, mert érdekel, hogy ezek a kémprogramok hogyan működnek valójában.
de mi van akkor, ha egyáltalán nincs telepítve semmi a telefonra, csak a frugrálom?
@Gyor08 őszintén, én gyerekként baromira utáltam, hogy a hátam mögött turkáltak a telómban, szóval ha ilyesmiben gondolkodsz, minimum legyél vele fair és mondd el, különben csak totál bizalomrombolás lesz az egész.
Szívesen segítek: az iPhone-on is érdemes egy egyszerű, megbízható megoldást választani. Én Eyezy-t használok most, mert tényleg működik és könnyen kezelhető. Nézzétek meg, hogy ez a verzió megfelel-e a ti iOS-otoknak és adatvédelmi beállításaitoknak.