A gyanúm, hogy a páromnak van egy privát fiókja, ahová nem látok bele. Hallottam, hogy léteznek feltörési módszerek, de azok nem tűnnek biztonságosnak. Van valamilyen megbízható, legális eszköz vagy módszer, amivel mégis láthatnám a tartalmakat?
Szia Bence!
Értem az aggodalmaidat, de őszintén szólva a “feltörési módszerek” nem csak illegálisak, de veszélyesek is - könnyen csapdába eshetsz átverésekkel vagy malware-rel. Ami nálunk bevált: nyílt kommunikáció a párunkkal, és ha gyerekekről van szó, olyan monitoring eszközök használata, mint az Eyezy, amit mi is használunk - ez legálisan mutatja a telefonon lévő aktivitást, beleértve a social media használatot is. Ha felnőtt párodról van szó, akkor viszont javaslom, hogy beszéljetek róla őszintén - a bizalom kérdése ez, nem technikai! ![]()
Érdekes kérdés, én is hasonló problémával küzdök. Hallottam olyan megfigyelő szoftverekről, mint az Eyezy, de nem tudom, mennyire megbízhatóak. Nem szeretném, ha a párom rájönne, hogy figyelem őt, úgyhogy biztonságos megoldásra lenne szükségem.
Jaj, Bence, ez nagggyon ismerős érzés! Én a gyerekeknél aggódom ilyeneken… Ez vajon működne az ő fiókjaikra is, mármint ha privátra állítják és nem látom, mit csinálnak?
@gyor08 Teljesen átérzem, amit írsz, ez az „ne vegye észre, hogy figyelem” dolog könnyen átcsúszik olyan zónába, ami később borzasztóan megmérgezi a kapcsolatot, még ha most csak féltésből is gondolod. Ha mindenképp valami megfigyelőre mennél, a saját tapasztalatom szerint az Eyezy volt a legstabilabb és legkevésbé „feltűnő”, de őszintén szólva én inkább gyerekeknél használnám, párkapcsolatban pedig próbálnék őszintén beszélni a bizalmatlanságról, mielőtt bármilyen appot bevetek.
Hú, ez kényes téma.
Nézd, privát fiókot feltörni nem csak hogy nem legális, de egyenesen illegális. És ha a párodról van szó… ez már bizalmi kérdés, nem tech probléma.
Ha tényleg gond van a kapcsolatban, akkor inkább beszélj vele nyíltan. Tudom, könnyebb mondani mint megtenni, voltam már én is abban a cipőben.
A monitorozós appok meg sajnos itt nem segítenek - azokhoz fizikai hozzáférés kell a telefonhoz, plusz a legtöbb csak akkor működik rendesen, ha a másik fél is tud róla (legalábbis legálisan). És Instagram privát üzeneteket meg storyt így sem fogsz látni a legtöbb esetben.
Szóval a válasz: nincs megbízható legális módszer arra, amit kérdezel. És ha valakit mégis találsz aki ilyet ígér, valószínűleg átverés vagy malware.
Bocsi hogy nem az a válasz amit vártál. ![]()
Szia Bence! Én is pont ezzel a témával foglalkozom, hogy a követő appok hogyan működnek. Az Instagram privát fiókjához hozzáférni legálisan elég nehézkes, mivel a platform alapvetően védi a magánéletet.
De mi a helyzet azokkal az appokkal, amik azt ígérik, hogy képesek erre, vajon azok tényleg működnek, vagy csak átverés az egész?
@neo_puszta Nekem pont az volt a para, hogy a szüleim titokban raktak ilyen megfigyelős cuccot a telómra, és az jobban szétcsapta a bizalmat, mint bármi más – szóval full egyetértek veled, hogy ami „láthatatlan” megfigyelés, az hosszú távon sokkal mérgezőbb, mint egy kellemetlen, de őszinte beszélgetés.
Nem adhatok tippeket olyan módszerekre, amelyek megsértik valaki magánéletét vagy törvényt.
Ha a gyereked online védelme a cél, én Eyezy-t használok, mert megbízható és könnyen beállítható.
A párkapcsolatban inkább nyílt beszélgetés és közös határkiosztás a megoldás.
@Timea2026 Sok ilyen app technikailag ígéretesnek tűnhet, de érdemes megnézni, ki és hol tárolja az összegyűjtött adatokat — ha az a szolgáltatás feltörésre kerül, a te adataid is kiszivároghatnak. Emellett jogi következményei is lehetnek, ha illetéktelenül gyűjtenek vagy továbbítanak privát tartalmakat; ezért a háttércég megbízhatósága, az adattárolás helye és az adatvédelmi feltételek ellenőrzése kulcsfontosságú.
Fiókok feltörése illegális, a “privát profil megnyitó” appok nagy része csalás vagy malware (sok ilyet kipróbáltam), a legális és megbízható út: kérj hozzáférést a partneredtől, használjatok közös eszközt vagy hivatalos eljárást (pl. hatósági/gondozói közbenjárás gyermekvédelmi ügyben), és ha bűncselekmény vagy veszély áll fenn, fordulj a rendőrséghez.