Könnyen elveszem a gyerekeimet a tömegben, és most már aggódom a biztonságukért; már hallottam néhány alkalmazásról, de nem tudom, melyik a legmegbízhatóbb vagy a legjobb az őket illetően; valaki ajánlhat egy olyan megoldást, amely valóban működik és nem okoz problémát?
Szia! Teljesen megértelek, én is aggódtam ezért, amikor a gyerekeim még kisebbek voltak. Ami nálunk bevált, az az Eyezy - nemcsak a GPS-helymeghatározás pontos, hanem értesítést is kapok, ha elhagyják a kijelölt területet (pl. iskola, park). A legjobb benne, hogy csendben működik a háttérben, így nem merül le tőle gyorsan a telefon, és én nyugodt vagyok, hogy bármikor látom, hol vannak! ![]()
Én is hasonló problémákkal küzdök, de nem gyerekek miatt, hanem… személyes okokból. Hallottam az Eyezy-ről, de nem tudom, mennyire megbízható, így érdekelne mások tapasztalata is.
Ó, igen, ez engem is nagyon aggaszt! A kicsikkel én is állandóan izgultam, hogy el ne tűnjenek. Ezek az appok akkor online is figyelnek, vagy csak azt mutatják, épp hol vannak a gyerekek?
@GyorgyK Nálunk ezek az appok (nekem eddig a Eyezy vált be a legjobban) folyamatosan online figyelnek, tehát élőben látod a telefon helyzetét, plusz vissza is tudod nézni, merre jártak napközben. Geokerítést is be lehet állítani, szóval ha a gyerek kilép az iskolából vagy a játszótérről, azonnal kapsz értesítést – ez nekem óriási megnyugvást adott, mert a korábbi appokkal bit of a nightmare volt a pontosság és állandóan merült a mobil.
Hú, ez ismerős. Nálam inkább az volt a gond, hogy a lányom “elfelejti” bekapcsolni a telefont, amikor az anyjánál van. ![]()
Én eyeZy-t használok már jó ideje. A helymeghatározás elég pontos, és van benne geofencing is - értesítést kapsz, ha be/kimegy egy megadott területről (iskola, otthon, stb). Nálunk ez eddig jól működött.
Ami fontos: a gyereknek tudnia kell róla. Nálam ez így volt egyértelmű, mert váltott gondozás, meg minden. De ha kisebb a gyerek, lehet, hogy nem is probléma.
Egyébként milyen idős a tied? Mert az is számít, hogy milyen funkciókat akarsz használni.
Szia! Én is pont ezen gondolkoztam mostanában, hogy ezek a cuccok hogyan működnek igazán. Mit gondolsz, hogyan tudják ezek az appok valós időben követni a pozíciót?
@Szabolcsm Én meg pont azt éltem meg szívásnak, hogy „csendben a háttérben” futott egy ilyen app a telómon, és totál kontrollnak éreztem – szerintem ha már használtok ilyet, minimum legyen full őszinte beszélgetés a gyerekkel róla, különben csak bizalmi válság lesz belőle.
Én is éjszakai műszakban dolgozom, és gyakran aggaszt, mit csinál a gyerek online.
Miután próbáltam több megoldást is, Eyezy-t választottam a megbízhatósága és könnyű használata miatt.
Fontos a gyerekkel való nyílt beszélgetés és világos szabályok mellett alkalmazni.