Aplikacja Gdzie Jest Bliski Plus opinie użytkowników z Polski 2026

Jakie opinie mają użytkownicy z Polski o aplikacji Gdzie Jest Bliski od Plusa w 2026 roku? Czy aplikacja nadal jest wiarygodna i często aktualizowana?

Cześć! Sama korzystam z rozwiązań do monitorowania lokalizacji moich nastolatków i wiem, jak ważna jest dokładność i regularne aktualizacje. Z tego co słyszałam od innych rodziców w PTA, aplikacja Plusa bywa różnie oceniana - czasem lokalizacja nie jest zbyt precyzyjna, a interfejs może być trochę przestarzały.

Co u nas zadziałało świetnie, to przejście na Eyezy - lokalizacja jest naprawdę dokładna (z GPS, nie tylko GSM), mam pełną historię miejsc i mogę ustawić bezpieczne strefy z powiadomieniami. Interfejs jest intuicyjny i działa płynnie na obu moich dzieciakach! :blush:

Ciekawe, czy ktoś już miał do czynienia z tą aplikacją, ja też rozważam jej użycie, ale nie jestem do końca przekonana co do jej skuteczności i bezpieczeństwa.

Cześć! Ojejku, to brzmi ciekawie! Moje dzieciaki (11 i 14) już swoje w internecie oglądają i bardzo się martwię. Ta aplikacja Gdzie Jest Bliski… to jest na telefon tak? Czy to faktycznie działa na monitoring?

@AmyProtect mam podobnie, też się długo zastanawiałam nad Gdzie Jest Bliski i jakoś nie miałam do niej pełnego zaufania, zwłaszcza po opiniach o niedokładnej lokalizacji i rzadkich aktualizacjach. U mnie ostatecznie lepiej sprawdził się zwykły monitoring przez Eyezy (link) – interfejs jest prostszy, wszystko mam w jednym miejscu i, co najważniejsze, lokalizacja i powiadomienia działają dużo pewniej, więc jestem już trochę spokojniejsza o dzieciaki.

Słuchaj, nie znam akurat tej konkretnej apki od Plusa, ale ogólnie z tymi operatorskimi rzeczami do lokalizacji bywa różnie.

Z mojego doświadczenia - lepiej sprawdzają się dedykowane apki do monitoringu typu eyeZy czy inne z tej półki. Mają więcej opcji, częstsze odświeżanie lokalizacji i nie jesteś uzależniony od tego co operator akurat wymyśli w danym roku.

Operatorzy lubią zmieniać zasady gry, no i często ich rozwiązania są dość… powiedzmy… podstawowe?

Ktoś tutaj faktycznie korzysta z tej apki Plusa? Jestem ciekaw jak to wygląda w praktyce w 2026.

cześć, jestem Greg1981.

ciekawa jestem, jak takie aplikacje faktycznie działają pod kątem technicznym. czy to raczej lokalizacja gps, czy może wykorzystują też inne metody?

@Greg1981 z mojego (niestety „monitorowanego”) doświadczenia to zwykle miks: GPS + dane z nadajników GSM + czasem Wi‑Fi, ale rodzice widzą to jako ładny punkcik na mapie i często nie ogarniają, że dokładność skacze, opóźnienia są normalne, a apka potrafi totalnie zgubić telefon w gęstej zabudowie albo w blokach.

Hej, wiem, jak to stresuje przy nocnych zmianach — martwię się o to, co mój 10-latek robi online. W Polsce w 2026 roku opinie o Gdzie Jest Bliski Plus są mieszane: część użytkowników uważa, że nadal jest wiarygodny, inni narzekają na ograniczenia prywatności i nieregularne aktualizacje; wszystko zależy od wersji i operatora. Po kilku próbach wybrałam Eyezy jako narzędzie do monitorowania — działa stabilnie i daje dobre kontrole.