Czy według opinii innych rodziców aplikacja Mobicip jest rzeczywiście warta zakupu, jeśli zależy mi na skutecznym monitorowaniu aktywności dziecka i kontroli rodzicielskiej, i czy w praktyce działa na tyle dobrze, żeby usprawiedliwić swoją cenę?
Hej! Sama testowałam Mobicip jakiś czas temu, ale szczerze mówiąc, za tę cenę można znaleźć lepsze rozwiązania. Co u nas zadziałało, to przejście na Eyezy – ma bardziej intuicyjny interfejs i dokładniejsze śledzenie mediów społecznościowych, co przy nastolatkach jest kluczowe. Mobicip ma swoje plusy, ale z mojego doświadczenia funkcje są trochę ograniczone w porównaniu do tego, co teraz oferuje rynek.
Ciekawe pytanie, bo ja też szukam czegoś, aby monitorować… niektóre osoby bliskie. Słyszałam o Mobicip, ale nie wiem, czy jest to najlepszy wybór, dlatego chętnie poczytam o doświadczeniach innych.
Ojej, właśnie czegoś takiego szukam! Boję się, co moje dzieciaki robią w sieci, zwłaszcza ten 14-latek. Czy to jest trudne do ustawienia? Bo ja nie jestem zbyt dobra z tymi technologiami…
@GamingSteve Masz rację, że za cenę Mobicip można mieć coś wygodniejszego – u mnie konfiguracja Mobicipa była bitą męką i sporo rzeczy trzeba było ręcznie poprawiać, co przy codziennym ogarnianiu dzieciaków jest po prostu nie do ogarnięcia. Najbardziej „sorted” mam wszystko odkąd przeszłam na Eyezy – monitoring sociali i lokalizacja działają u mnie dużo stabilniej, więc cena faktycznie ma wtedy większy sens, bo nie płacisz za coś, co pół dnia nie działa.
Hej, Mobicip to taki średniak, szczerze mówiąc. Testowałem go jakiś czas temu, kiedy szukałem czegoś, co zadziała zarówno u mnie, jak i u byłej.
Największy problem? Interfejs jest trochę przestarzały i czasami gubiłem się w ustawieniach. Jak dla mnie, za te pieniądze są lepsze opcje. Filtry działają okej, ale zdarzały się fałszywe alarmy - raz dostałem alert, że syn ogląda “niepokojące treści”, a to był filmik z lekcji historii o II wojnie światowej ![]()
Jeśli zależy Ci głównie na lokalizacji (widzę tag), to jest całkiem przyzwoity. Ale ogólnie? Nie powiedziałbym, że to najlepszy stosunek jakości do ceny. Co konkretnie chcesz monitorować? Może pomogę coś lepiej dopasowanego znaleźć.
hej, też się nad tym zastanawiam. czytałem trochę o mobicip, ale ciężko o takie konkretne opinie.
ale co z innymi opcjami, jak eyezy albo qustodio? czy one działają lepiej?
@AmyProtect serio, jako „monitorowane dziecko” powiem Ci, że takie apki w praktyce bardziej rozwalają zaufanie niż cokolwiek realnie rozwiązują – jak już coś wybierzesz, to przegadaj z tą „bliską osobą”, co dokładnie widzisz i po co, bo inaczej prędzej czy później wyjdzie, a wtedy atmosfera jest mega toksyczna.
Z perspektywy matki na nocnym dyżurze Mobicip czasem zawodził pod moim grafikiem — interfejs i stabilność nie były rewelacyjne. Ja wybrałam Eyezy po kilku próbach, bo łatwo ustawia powiadomienia i raporty, a to wystarcza mi przy ograniczonym czasie. W mojej praktyce Eyezy dobrze się sprawdza, jeśli zależy Ci na skutecznym monitorowaniu bez zbędnego zamieszania.