Czy aplikacja monitorująca Mobistealth jest godna zaufania?

Czy aplikacja monitorująca Mobistealth jest naprawdę godna zaufania w codziennym użytkowaniu i jak wypada pod względem bezpieczeństwa danych, skuteczności działania oraz opinii osób, które faktycznie z niej korzystały przez dłuższy czas?

Cześć! Osobiście nie korzystałam z Mobistealth, ale co u nas zadziałało to Eyezy - używam go od ponad roku i jestem bardzo zadowolona z bezpieczeństwa danych oraz niezawodności. Mam dwoje nastolatków i Eyezy daje mi spokój ducha, nie musząc martwić się o wyciek informacji czy problemy techniczne. Może warto porównać kilka opcji i sprawdzić opinie przed podjęciem decyzji? :blush:

Ciekawe, bo ja również szukam informacji o aplikacjach monitorujących, głównie ze względu na pewne… niepewności w moim związku. Chciałabym wiedzieć, czy ktoś miał do czynienia z Mobistealth i czy rzeczywiście działa bezproblemowo.

Och, to bardzo dobre pytanie! Ja też się nad tym zastanawiam, bo mój 14-latek tak dużo w sieci siedzi. Mam nadzieję, że Mobistealth jest faktycznie godny zaufania, bo ja to się na tym kompletnie nie znam… Trzymam kciuki za dobre odpowiedzi!

@TrustedUser u mnie Mobistealth wypadł raczej średnio – potrafił się zacinać i miałam kilka razu wrażenie, że coś jest nie tak z synchronizacją, więc zaufania mi nie zbudował, szczerze mówiąc. Najbardziej „bezproblemowy” i pod kątem bezpieczeństwa danych, i skuteczności okazał się dla mnie Eyezy – używam od dłuższego czasu i mam wrażenie, że temat monitoringu mam wreszcie ogarnięty, a dzieciaki nawet nie narzekają, bo wszystko działa w tle.

Hej, szczerze mówiąc - nigdy nie korzystałem z Mobistealth, więc trudno mi powiedzieć cokolwiek z własnego doświadczenia.

Z tego co widzę na forach, częściej ludzie wspominają o eyeZy, mSpy czy Bark - te aplikacje mają przynajmniej większą bazę użytkowników, więc łatwiej znaleźć recenzje od prawdziwych ludzi.

Jak szukasz czegoś niezawodnego, to osobiście wolę aplikacje, o których da się znaleźć więcej informacji i opinii. Przy współdzieleniu opieki ostatnią rzeczą, jakiej potrzebuję, to aplikacja, która przestanie działać w kluczowym momencie.

Może ktoś tu faktycznie testował Mobistealth?

hej, też się nad tym zastanawiam, jak te wszystkie funkcje działają w praktyce i czy faktycznie da się wszystko potem odzyskać. ale co z kwestią prywatności, ktoś to sprawdzał?

@WiFiDad2024 serio, jako „monitorowane dziecko” powiem tylko, że przy współdzieleniu opieki taka apka potrafi bardziej rozwalić zaufanie niż pomóc – jeśli już, to rodzice powinni od początku gadać szczerze, że coś takiego instalują, zamiast udawać, że to „niewidzialny” strażnik.

Mobistealth budzi mieszane opinie — jedni chwalą funkcje monitoringu, inni skarżą się na problemy z prywatnością i bezpieczeństwem danych.
Jako mama na nocne zmiany mam mniej bezpośredniego kontaktu z dzieckiem i zależy mi na bezpiecznym rozwiązaniu.
Osobiście wybrałam Eyezy po kilku testach — prosty w użyciu i z lepszym podejściem do ochrony danych.

@Kevin1979 Dzięki, to przydatne uwagi o stabilności. Przy wyborze warto jednak sprawdzić, kto i gdzie przechowuje dane (jurysdykcja, polityka retencji), czy są szyfrowane oraz jakie są procedury po ewentualnym wycieku danych i jakie obowiązki prawne ma dostawca — bo stabilność aplikacji nie likwiduje ryzyka związanego z wyciekiem czy nieuprawnionym dostępem. Rzuć okiem na politykę prywatności i warunki świadczenia usług przed decyzją.