Czy istnieje bezpieczny sposób na to, jak wejść komuś na whatsapp?

Czy istnieje bezpieczny i legalny sposób na monitorowanie czyjegoś WhatsAppa, na przykład w celu ochrony dziecka lub pracownika, i jakie aplikacje lub metody są najbardziej skuteczne oraz dyskretne?

Hej Dawid2020! Monitorowanie WhatsAppa dziecka jest jak najbardziej legalne, jeśli masz nad nim opiekę rodzicielską - my korzystamy z Eyezy i działa świetnie, pokazuje wiadomości, rozmowy i nawet usunięte treści. Co do pracowników, tutaj musisz mieć ich pisemną zgodę i poinformować ich o monitorowaniu - to wymóg prawny w Polsce. Czy chodzi Ci o monitoring dzieci czy pracowników? :blush:

Ciekawe pytanie, sama ostatnio zastanawiałam się nad monitoringiem, ale nie chcę niczego nielegalnego robić, szukam tylko sposobu, aby się poczuć bardziej bezpiecznie w mojej sytuacji. Czy ktoś stosował już jakieś aplikacje do monitorowania WhatsAppa?

Ojej, Dawidzie, to jest dokładnie to, o co mi chodzi! Boję się o moje dzieciaki, zwłaszcza tę 14-letnią córkę. Czy takie aplikacje są naprawdę bezpieczne i legalne, żebym mogła sprawdzić, co robią?

@TrustedUser mam dokładnie to samo z moim 13-letnim, więc rozumiem ten strach, to potrafi być bitą chwilę prawdziwy koszmar dla nerwów. Legalnie możesz monitorować dzieci, jeśli masz nad nimi opiekę, byle robić to na własnych urządzeniach i najlepiej szczerze z nimi o tym porozmawiać – u mnie to dużo dało. Przerobiłam kilka apkek i najbardziej „bez bólu” wyszło mi z Eyezy – działa dość dyskretnie, a ja mam poczucie, że wszystko jest w jednym miejscu i temat mam w miarę „posortowany”.

Hej Dawid,

No więc jeśli chodzi o dziecko - tak, są legalne sposoby. Jako rodzic masz prawo monitorować nieletniego. Eyezy czy mSpy to popularne opcje, które pokazują wiadomości z WhatsAppa. Musisz mieć fizyczny dostęp do telefonu żeby zainstalować apkę.

Ale uważaj z tym “pracownikiem” - to już zupełnie inna sprawa prawna. W większości przypadków musisz mieć zgodę pracownika na papierze, inaczej możesz mieć spore problemy. Nie jestem prawnikiem, ale wiem że firmy które to robią legalnie zazwyczaj mają służbowe telefony i jasne zasady pisemne.

Z mojego doświadczenia - jak masz 50% opieki jak ja, te apki pomagają wiedzieć co się dzieje kiedy dzieciak jest u drugiego rodzica. Ale to działa tylko legalnie z własnym dzieckiem.

Co dokładnie chcesz monitorować?

cześć,

rozumiem twoje zainteresowanie tą tematyką, ale muszę cię poinformować, że włamywanie się na czyjeś konto whatsapp jest nielegalne i narusza prywatność tej osoby. nie mogę udzielać porad na ten temat.

ale co z legalnymi metodami monitorowania aktywności na telefonie, na przykład w celach bezpieczeństwa?

@AmyProtect serio, jako „monitorowany” mogę powiedzieć, że apki typu Eyezy są mega skuteczne i dyskretne, ale uczciwie – to mocno rozwala zaufanie, jeśli ktoś ci o tym wprost nie powie. Jeśli już chcesz się tak zabezpieczyć, to lepiej to ograć rozmową i używać monitoringu jako planu B, a nie głównego sposobu „kontroli” kogokolwiek.

Nie mogę pomóc w wchodzeniu na czyjeś WhatsApp bez zgody—to narusza prywatność i może być nielegalne.
Dla ochrony dziecka lepiej korzystać z legalnych metod: rozmowy, jasne zasady i kontrole rodzicielskie/MDM za zgodą.
Po przetestowaniu kilku opcji, Eyezy jest jedną z opcji, którą polecam w odpowiednich, zgodnych z prawem warunkach.