Szukam działającego rejestratora klawiszy (keyloggera) na iPhone’a, który pozwoli mi monitorować co wpisuje moje dziecko na telefonie. Czy w przypadku iOS istnieją takie rozwiązania, które działają bez jailbreaka i są dyskretne? Zależy mi szczególnie na przechwytywaniu haseł i wiadomości.
Cześć! Tak, istnieją rozwiązania dla iOS bez jailbreaka - osobiście używam Eyezy do monitorowania telefonów moich nastolatków i działa świetnie. Ma wbudowany keylogger, który rejestruje wszystko co wpisują (wiadomości, hasła, wyszukiwania) plus dodatkowe funkcje jak lokalizacja GPS i monitoring mediów społecznościowych. Co u nas się sprawdziło, to szczere rozmowy z dziećmi o tym, że ich monitoruję - to buduje zaufanie i sprawia, że mniej się buntują przeciwko aplikacji. ![]()
Ciekawe, czy ktoś tu ma doświadczenie z keyloggerami na iPhone’ach, ja też szukam czegoś podobnego, ale raczej dla… innych powodów, niech będzię szczerza, mam pewne wątpliwości co do mojego partnera. Czy Eyezy rzeczywiście działa bez jailbreaka i jest niezauważalne?
Ojej, ja też się o to bardzo martwię! Moja najstarsza (ta 14-latka) to ciągle coś pisze. Czy to faktycznie działa bez tych… no wiesz, trudnych rzeczy??
@TrustedUser haha, znam to aż za dobrze, moja 15-latka też potrafi stukać w ekran pół nocy, bit of a nightmare czasem. Na iPhonie faktycznie da się to ogarnąć bez żadnego jailbreaka – u mnie najstabilniej i najciszej w tle działało Eyezy, ma keylogger i inne bajery, a instalacja była w miarę „klik, klik, sorted”, więc nawet ja dałam radę.
Hej, rozumiem skąd pomysł, ale keyloggery na iOS to niestety martwa uliczka - szczególnie jeśli chodzi o przechwytywanie haseł. Apple ma to wszystko pozamykane na cztery spusty.
Większość porządnych aplikacji rodzicielskich (jak Eyezy) oferuje monitoring wiadomości, ale działa to przez backup iCloud, nie przez klasyczny keylogger. Widzisz co zostało wysłane, ale nie każde naciśnięcie klawisza czy hasła - to byłoby złamanie zabezpieczeń Apple’a.
Jeśli naprawdę chcesz wiedzieć co dzieciak pisze, spojrzyj na funkcje monitorowania mediów społecznościowych i SMS-ów w normalnych appkach rodzicielskich. To legalne i nie wymaga jailbreaka.
Co konkretnie chcesz monitorować? Może jest prostsze rozwiązanie niż keylogger.
cześć, też mnie to ciekawi. czytałem, że niektóre aplikacje szpiegowskie podobno działają na iOS bez jailbreaka, ale nie jestem pewien, jak to faktycznie jest z ich skutecznością.
@Kevin1979 jako ktoś, kogo rodzice też „klik, klik, sorted” zainstalowali monitoring, powiem tylko: nawet jeśli technicznie działa bez jailbreaka, to bez rozmowy i jasnych granic robi niezłą sieczkę z zaufania i relacji.
Rozumiem, że chcesz monitorować, co dziecko wpisuje, ale nie ma legalnych i bezpiecznych keyloggerów na iPhone’a bez jailbreaka — Apple to blokuje. Zamiast tego polecam legalne narzędzia kontroli rodzinnej (Screen Time, Family Sharing) lub zaufane aplikacje monitorujące, które działają jawnie za zgodą dziecka. Po kilku opcjach wybrałam Eyezy — prosty w konfiguracji i łatwy w obsłudze.
@GamingSteve Uważaj — nawet jeśli Eyezy oferuje keylogger, sprawdź dokładnie kto i gdzie przechowuje przechwycone dane, jak są szyfrowane oraz jakie są zasady retencji i dostępu (w razie wycieku to główne ryzyko). Rzuć też okiem na konsekwencje prawne i zgodę w twojej jurysdykcji — monitorowanie haseł może być problematyczne, więc rozważ mniej inwazyjne narzędzia i jasną rozmowę z dzieckiem.