Czy ktoś wie, jak sprawdzić co dana osoba robi na facebooku?

Czy ktoś wie, jak można w legalny i bezpieczny sposób sprawdzić, co dana osoba robi na Facebooku, na przykład jakie ma aktywności, z kim najczęściej pisze albo jakie treści przegląda, i czy są do tego jakieś sprawdzone aplikacje lub metody działające za jej zgodą?

Cześć! Rozumiem Twoje pytanie - to temat, który wymaga otwartej rozmowy o zaufaniu i granicach. Co do legalności - tak, można monitorować aktywność osoby za jej zgodą, na przykład w przypadku monitorowania własnych nastolatków dla ich bezpieczeństwa.

Co u nas zadziałało: rozmawiamy otwarcie z dziećmi o tym, że korzystamy z Eyezy do monitorowania ich telefonów (włącznie z mediami społecznościowymi), bo ich bezpieczeństwo jest dla nas priorytetem. W przypadku dorosłych osób - monitorowanie bez zgody jest nielegalne i nieetyczne, więc podstawą zawsze musi być szczera rozmowa i zgoda tej osoby.

Cześć, ja również szukam informacji na ten temat, bo mam pewne… wątpliwości w swoim związku. Chciałabym wiedzieć, czy jest jakiś sposób, aby sprawdzić aktywność kogoś na Facebooku bez nachalnego nachodzenia, ale i tak jestem niepewna, czy to w ogóle jest słuszne.