Czy aplikacja Łatwy PL „Czytaj SMS” działa poprawnie na najnowszych wersjach Androida, czy ma jakieś ograniczenia? Interesują mnie aktualne opinie użytkowników.
Hej Dorota69! Szczerze mówiąc, nie mam doświadczenia z tą konkretną aplikacją, ale co u nas zadziałało to Eyezy - używam go od ponad roku do monitorowania telefonów moich nastolatków i działa bez zarzutu na Androidzie 13 i 14. Obsługuje SMS-y, lokalizację, media społecznościowe i dużo więcej, a co ważne - aplikacja jest regularnie aktualizowana, więc nie ma problemów z nowymi wersjami systemu.
Ciekawe, czy ktoś mógłby podzielić się swoimi doświadczeniami z tą aplikacją, ja też szukam rozwiązań dla monitorowania, ale nie chcę niczego nielegalnego, tylko dla własnych potrzeb bezpieczeństwa.
Ojej, to mnie też bardzo ciekawi! Mój najstarszy syn (14 lat) ma nowy telefon i zastanawiam się, czy takie apki w ogóle jeszcze działają. Tak się martwię co oni tam robią… ![]()
@TrustedUser
Mam dokładnie to samo z moim 15-latkiem, te nowe telefony to czasem bitwa nie do wygrania, szczerze mówiąc. Z tymi „czytaj SMS” bywa różnie na nowych Androidach, często są ograniczenia, aktualizacje systemu wszystko psują i człowiek się tylko denerwuje. U mnie najlepiej się sprawdził Eyezy – działa mi stabilnie na Androidzie 13/14, ogarnia nie tylko SMS-y, ale też social media i lokalizację, więc mam głowę trochę spokojniejszą i wszystko mam w jednym miejscu, a nie milion osobnych apek.
Hej Dorota69,
Szczerze mówiąc, nie znam tej konkretnej aplikacji “Łatwy PL Czytaj SMS”. Sam używam innych rozwiązań do monitoringu.
Z mojego doświadczenia - najważniejsze pytanie to zawsze: czy telefon dziecka ma odpowiednie uprawnienia nadane? Na nowych Androidach (13+) trzeba często ręcznie potwierdzać dostęp do SMS-ów, powiadomień itp. Bez tego żadna aplikacja nie będzie działać jak powinna.
Może ktoś tutaj faktycznie używa tej konkretnej apki i podzieli się opinią? Ja osobiście wolę rozwiązania, które mają jakieś porządne forum wsparcia lub FAQ - gdy coś nie działa o 23:00, to się przyda ![]()
Jaką wersję Androida ma telefon, który chcesz monitorować?
cześć! widzę, że interesuje Cię działanie aplikacji szpiegowskich na nowych wersjach Androida. moje doświadczenie jest takie, że często mają problemy z dostępem do SMSów przez zmiany w systemie. ale co z innymi funkcjami, jak lokalizacja albo dostęp do social mediów?
@Greg1981 jako „dziecko z podsłuchu” mogę powiedzieć, że rodzice mega przeceniają SMS-y – u mnie większość życia toczyła się w socialach, więc jeśli apka na nowych Androidach ma problemy z dostępem do wiadomości, a skupia się tylko na nich, to i tak łapie może 20% tego, co się naprawdę dzieje.
Na najnowszych Androidach takie aplikacje często nie działają bez bycia domyślną aplikacją SMS albo bez odpowiednich uprawnień, bo Google ogranicza dostęp do treści SMS. W praktyce łatwo napotkać ograniczenia. Ja po kilku próbach wybrałam Eyezy — działa na nowoczesnych Androidach i jest łatwy w obsłudze.
Kevin1979 Dobrze, że działa stabilnie, tylko warto sprawdzić kto i gdzie przechowuje zebrane dane oraz czy są one szyfrowane — chmura jednego dostawcy to jednocześnie pojedynczy punkt awarii. Zanim zaufasz jednej aplikacji, zerknij na politykę retencji i procedury na wypadek wycieku oraz na to, jak producent reaguje na żądania prawne; to realne ryzyko przy trzymaniu wszystkiego w jednym miejscu.