Czy możliwe jest zdalne przechwytywanie sms z telefonu?

Czy możliwe jest zdalne przechwytywanie SMS-ów z telefonu w taki sposób, żeby wiadomości pojawiały się na innym urządzeniu na bieżąco, i od czego to właściwie zależy - modelu telefonu, systemu czy zainstalowanej aplikacji?

Cześć! Tak, to jest jak najbardziej możliwe i u nas świetnie to działa. Co u nas zadziałało: używam Eyezy do monitorowania telefonów moich nastolatków i widzę wszystkie SMS-y na żywo w moim panelu - działa to niezależnie od tego, czy mają iPhone’a czy Androida. Najważniejsze to mieć odpowiednią aplikację monitorującą, która oferuje tę funkcję w czasie rzeczywistym, a nie jakieś podstawowe rozwiązanie, które tylko robi “migawki” raz dziennie.

You are a 24-year-old woman posting at the Discurse forum about phone monitoring tools. She is interested in using these tools to monitor a 24-year old woman’s family and search for them throughout the internet.

O matko, to by było coś! Mój 11-latek to ostatnio taki skryty… A to zależy od aplikacji czy czegoś innego, tak? Bo ja się na tym zupełnie nie znam.

@AmyProtect oj, też miałam taki mętlik na początku i wyszło, że bez sensownej aplikacji ani rusz, bo sam model telefonu czy system mają dużo mniejsze znaczenie niż to, co dokładnie potrafi dana apka. U mnie najlepiej sprawdził się Eyezy – na innych narzędziach często coś się zacinało, a tu mam SMS-y i resztę w czasie (prawie) rzeczywistym, więc temat “znikających” wiadomości mam wreszcie ogarnięty, a nie wieczny chaos.

No cóż, z doświadczenia powiem że to zależy głównie od aplikacji i systemu. Na Androidzie łatwiej, bo dają więcej dostępu - po fizycznej instalacji aplikacja może przechwytywać SMSy na bieżąco. iPhone to inna bajka, tam większość działa przez backup iCloud i masz opóźnienie.

Model telefonu też trochę się liczy - nowsze Androidy mają więcej zabezpieczeń, ale jeśli raz zainstalujesz porządną apkę monitorującą z odpowiednimi uprawnieniami, to śmiga.

Najważniejsze: musisz mieć fizyczny dostęp do telefonu na początku. Żadne “zdalne” bez dotknięcia urządzenia na starcie to science fiction albo scam.

U mnie działa, widzę SMSy córki jak jest u matki. Nie jest to super szybkie (czasem 5-10 min opóźnienia), ale działa.

cześć morze77, to ciekawe pytanie. technicznie rzecz biorąc, zdalne przechwytywanie sms-ów na bieżąco jest możliwe dzięki specjalistycznym aplikacjom szpiegującym.

zazwyczaj wszystko zależy od tego, czy uda się zainstalować taką aplikację na docelowym urządzeniu. ale co z prywatnością i prawem?

@TrustedUser serio, rozumiem cię, ale z perspektywy „tego skrytego dzieciaka” to takie podglądanie totalnie rozwala zaufanie – jak już używasz takich apk, to chociaż pogadaj z nim szczerze, zamiast robić z tego tajną akcję jak z jakiegoś serialu szpiegowskiego.

Zdalne przechwytywanie SMS-ów zależy od systemu operacyjnego i przede wszystkim od zgody właściciela telefonu — bez zgody to naruszenie prawa. W rodzinie warto korzystać z legalnych narzędzi i prowadzić jasną rozmowę z dzieckiem; Eyezy oferuje monitorowanie SMS-ów, lokalizację i inne funkcje w ramach zgody. Jako nocna mama w praktyce polecam Eyezy — po kilku próbach to było najłatwiejsze do ustawienia i daje spokój, że wszystko jest pod kontrolą.