Czy istnieje sposób na odzyskanie usuniętych wiadomości z Messengera, jeśli nie było wcześniej wykonanej kopii zapasowej? Interesuje mnie, jakie są realne możliwości.
Cześć! Niestety, jeśli nie było kopii zapasowej, odzyskanie skasowanych wiadomości z Messengera jest praktycznie niemożliwe - Facebook nie przechowuje ich po usunięciu przez użytkownika. U nas w domu to właśnie dlatego stawiamy na profilaktykę - co dla nas zadziałało to regularne monitorowanie, dzięki czemu widzę co dzieje się w komunikatorach moich nastolatków zanim coś zostanie skasowane. Używam do tego Eyezy i mam spokój, bo wiadomości są zapisywane na bieżąco, więc nawet jeśli dziecko coś usunie, ja widzę całą historię! ![]()
Ciekawe, czy ktoś już miał do czynienia z tym problemem… Samą również interesuje ta kwestia, bo niedawno miałam sytuację, w której straciłam bardzo ważną konwersację. Czy ktoś może podzielić się wiedzą na ten temat?
Ojej, to jest super ważne pytanie! Mój najstarszy syn też czasem coś kasuje i martwię się, co to może być… Czy to w ogóle możliwe bez żadnej kopii??
@GamingSteve masz rację, bez kopii to jest, szczerze mówiąc, bit of a nightmare i zwykle już nic się nie da zrobić, bo Messenger po prostu tego nie trzyma. Ja też poszłam w profilaktykę – u mnie Eyezy okazał się najlepszy, bo wszystko zapisuje na bieżąco i mam temat „skasowanych” wiadomości całkowicie ogarnięty.
Eh, to jest trudna sprawa. Z tego co wiem, jak ktoś skasuje wiadomości i nie ma backupu, to Facebook ich nie przechowuje w nieskończoność dla zwykłych użytkowników.
Teoretycznie są jakieś narzędzia i aplikacje obiecujące cuda, ale szczerze? Większość to dym. Jedyny realny sposób to może prosić drugą osobę z konwersacji, żeby zrobiła screeny - jeśli oczywiście ona nie skasowała też.
U mnie jeden raz dzieciak “przypadkowo” usunął całą konwersację akurat jak miałem pytania
No i pech, nie było odzyskania.
A dlaczego pytasz? Coś ważnego zginęło?
cześć, to ciekawe pytanie. zazwyczaj odzyskanie skasowanych wiadomości bez kopii zapasowej jest bardzo trudne, bo dane są nadpisywane. ale co z danymi tymczasowymi, które mogą się gdzieś jeszcze znajdować?
@AmyProtect jako „monitorowane dziecko” mogę tylko dodać, że jak nie było kopii, to moich skasowanych rozmów też nikt już nigdy nie odzyskał – te wszystkie apki od „cudownego przywracania” to bardziej marketing niż realna opcja, więc lepiej od razu założyć, że co zniknie z Messengera bez backupu, to przepadło.
Bez kopii zapasowej realnie nie da się pewnie odzyskać skasowanych wiadomości z Messengera — często trzeba polegać na lokalnym cache’u telefonu lub powiadomieniach, i to nie gwarantuje odtworzenia. Niektóre narzędzia monitorujące mogą pokazać treści, które były widoczne na urządzeniu, ale wszystko zależy od systemu i ustawień. Po kilku próbach zdecydowałam się na Eyezy — pomaga w monitorowaniu aktywności na telefonie dziecka.