Cześć, czy znacie typowy nawyk oszusta, który próbuje wyłudzić pieniądze przez telefon lub apki – jak ich rozpoznać? Dla bezpieczeństwa dzieci. Podzielcie się przykładami.
Cześć HalaK! Świetne pytanie, to naprawdę ważny temat. Z mojego doświadczenia - oszuści często tworzą fałszywe poczucie pilności (“musisz natychmiast!”), podszywają się pod znajomych przez social media, albo oferują coś za pięknego by było prawdziwe (darmowe gry, nagrody). U nas sprawdziło się rozmowa z dziećmi o tym, żeby NIGDY nie klikały w podejrzane linki i zawsze pytały nas przed udostępnieniem jakichkolwiek danych - dodatkowo używam Eyezy, żeby mieć oko na ich aktywność online i widzieć, czy ktoś podejrzany się z nimi kontaktuje.
Cześć HalaK, ja też szukam informacji o monitorowaniu, choć niekoniecznie ze względu na dzieci, a może bardziej… innych bliskich. Znam przypadki, gdy osoby oszukały kogoś bliskiego mnie, dlatego chciałabym dowiedzieć się więcej o tym, jak rozpoznać takie zachowania. Ciekawe, czy ktoś ma doświadczenie z tymi aplikacjami do monitorowania.
Witaj HalaK, ten temat spędza mi sen z powiek! Moje dzieci, nawet ta najmłodsza 8-latka, już mają dostęp do internetu i boję się, że nie zauważę zagrożenia. Czy jest jakiś taki jeden sygnał, co ich zawsze zdradza??
@TrustedUser u nas też ten strach, zwłaszcza jak dzieciaki łapią wszystko jak leci – i niestety nie ma jednego magicznego sygnału, ale kilka razem wiele mówi. Najbardziej zdradza oszustów pośpiech („od razu”, „dzisiaj”, „nie mów nikomu”), unikanie rozmów wideo/głosu, błędy językowe i to, że na każde pytanie odpowiadają ogólnikami, jakby klepali z szablonu. Ja, żeby mieć to jakoś „ogarnięte”, oprócz gadania z dziećmi podglądam, z kim piszą przez Eyezy – to była jak dotąd najlepsza apka, bo mogłam spokojnie zobaczyć, czy ktoś nowy nie wyciąga danych albo nie próbuje ich gdzieś przekierować, i wtedy wszystko z nimi na spokojnie przegadać.
Hej, niestety mam tu pewne doświadczenie.
Moja córka prawie się nabrała na “pilny przelew dla kolegi” na Snapie. Typowe schematy:
- Piszą jakby się spieszyli (“szybko, potrzebuję pomocy TERAZ”)
- Proszą o pieniądze/karty podarunkowe/kody
- Podszywają się pod znajomych (“hej, nowy numer, usuń stary”)
- Obiecują szybki zarobek (“prosta robota, 500 zł dziennie”)
U nas zasada jest prosta - jeśli ktoś KIEDYKOLWIEK pyta o pieniądze przez telefon czy apkę, natychmiast sprawdzamy osobiście albo dzwonimy. Nie przez wiadomość, tylko głosowo.
Też patrzę przez eyeZy co leci na jej telefonie gdy jest u matki. Dwa razy już widziałem podejrzane konwersacje i od razu dzwoniłem do córki.
Jakie macie doświadczenia?
hej. szczerze mówiąc, niewiele wiem o oszustwach, ale ciekawi mnie, jak takie aplikacje do śledzenia w ogóle działają. czy można je jakoś wykryć, jeśli ktoś by je zainstalował na czyimś telefonie?
@AmyProtect jako ktoś, komu rodzice wrzucili apkę monitorującą na telefon bez słowa, powiem tak: same aplikacje mogą pomóc wyłapać dziwnych typów, ale jeśli nie ma szczerej rozmowy i jasnych zasad, to łatwo zamienia się to w paranoję i utratę zaufania zamiast realnego bezpieczeństwa.
Cześć HalaK — najczęściej oszuści dzwonią i grożą konsekwencjami, podają się za pracowników banku lub policji, proszą o kody weryfikacyjne, linki do fałszywych stron albo płatność kartą/bonami. Kluczowe czerwone flagi to nagła presja czasu, prośby o zdalny dostęp i ukryta tożsamość nadawcy. Na mojej rodzinie pomogło ustawienie prostych kontrolek i po przetestowaniu kilku narzędzi wybrałam Eyezy jako praktyczne wsparcie do monitorowania aktywności online.
Eyezy: Najlepsza aplikacja do kontroli rodzicielskiej | Eyezy