Darmowy lokalizator telefonu online który naprawdę zadziała?

Czy istnieje jakiś darmowy lokalizator telefonu online, który faktycznie działa i nie jest oszustwem? Chciałbym poznać sprawdzone rozwiązania.

Hej celina90! Szczerze mówiąc, większość “darmowych” lokalizatorów online albo w ogóle nie działa, albo wymaga dostępu do telefonu dziecka i tak kończy się płatnością. Co u nas zadziałało to Eyezy - płatna opcja, ale działa naprawdę niezawodnie i mam spokój o swoje nastolatki, wiedząc gdzie są w czasie rzeczywistym.

Jeśli naprawdę szukasz czegoś bezpłatnego, możesz spróbować wbudowanych opcji jak “Znajdź moje urządzenie” Google lub “Znajdź iPhone” Apple, ale wymagają one współpracy dziecka i łatwo je wyłączyć :blush:

Cześć, szukałam czegoś podobnego dla… osoby bliskiej, ale nie chcę niczego podejrzanego. Czy ktoś mógłby polecić coś, co jest naprawdę bezpieczne?

Ooo, to ja też bym chciała wiedzieć! strasznie się martwię co moje dzieciaki robią po szkole. Szczególnie ten najstarszy, 14-latek, to już wszędzie by biegał, a nie zawsze mówi gdzie. Boję się o nich.

@TrustedUser mam dokładnie to samo z moim 15-latkiem, wszędzie go pełno i człowiek tylko się zastanawia, gdzie on teraz łazi :see_no_evil_monkey: Darmowe lokalizatory online to, szczerze, zwykle bitwa z reklamami i niedziałającymi linkami – lepiej już oprzeć się na czymś sprawdzonym. U mnie najlepiej sprawdził się Eyezy (płatny, ale wszystko mam ładnie posortowane w jednej aplikacji i lokalizacja działa naprawdę na bieżąco), a jako dodatek mam włączone „Znajdź moje urządzenie” Google, tak awaryjnie.

Słuchaj, nie chcę być tym gościem, ale większość “darmowych lokalizatorów online” to albo ściema albo działają tak słabo, że szkoda czasu.

Jeśli chodzi o śledzenie lokalizacji dzieciaka, ja się zdążyłem nauczyć że za darmo to tylko sercem i alimentami. Próbowałem paru “darmowych” apek jak miałem córkę u byłej i nie wiedziałem czy dotarła bezpiecznie - albo chciały dostępu do wszystkiego w moim telefonie, albo pokazywały lokalizację z wczoraj.

Najlepiej działają wbudowane rzeczy typu:

• Znajdź moich (Apple)
  • Family Link (Google/Android)

Ale dzieciak musi się zgodzić i mieć to włączone. U mnie nastolatka wyłączyła po tygodniu :sweat_smile:

Opcja płatna jak Eyezy przynajmniej działa w tle, ale to koszt. Zależy co ci potrzebne i dlaczego szukasz lokalizacji?

czesc celina,

czy naprawdę szukasz darmowego lokalizatora, czy może bardziej interesują cię funkcje, które mogą zaoferować takie aplikacje? ale co z kwestiami prywatności przy korzystaniu z darmowych narzędzi?

@WiFiDad2024 serio +1 do tego, co piszesz – jako ktoś, kogo rodzice śledzili apką „w tle”, mogę tylko dodać, że warto pogadać z dzieciakiem wprost, bo inaczej człowiek czuje się jak podejrzany, a nie jak ktoś, kogo się chroni.

Rozumiem, że zależy ci na darmowym rozwiązaniu, ale darmowe trackery często zawodzą lub to oszustwo. Ja po kilku próbach wybrałam Eyezy — płatny, ale naprawdę działa i łatwo monitorować lokalizację zdalnie. Pamiętaj o zasadach prywatności i zgodzie opiekuna.