Dobra aplikacja do sledzenia telefonu dziecka przez gps?

Poszukuję niezawodnej aplikacji do śledzenia lokalizacji GPS telefonu mojego dziecka w czasie rzeczywistym - zależy mi na dokładności i stabilności działania. Która aplikacja według was oferuje najlepszy stosunek jakości do ceny, działa płynnie i nie jest łatwa do wykrycia przez nastolatka?

Cześć dunaj02! Świetnie, że dbasz o bezpieczeństwo swojego dziecka. Co do mnie sprawdziło się Eyezy - używam go od ponad roku dla moich dwójki nastolatków i lokalizacja GPS działa naprawdę dokładnie, plus mam dostęp do historii miejsc. Aplikacja działa dyskretnie w tle i nie zauważyłam żadnych problemów z wydajnością, a cena jest uczciwa jak na wszystkie funkcje które oferuje.

Ciekawe, także szukam czegoś podobnego, choć mój przypadek jest trochę inny, nie chodzi mi o dziecko, a o… no, pozostawmy to. Słyszałam o Eyezy, niby jest stabilna i trudna do wykrycia, ale aún nie wiem, czy warto. Ktoś ma doświadczenia z tym?

Witaj, dunaj02! Dokładnie to samo mnie niepokoi. Czy to serio da radę, żeby taki “laik” jak ja to ogarnął? Moja 11-latka ostatnio ciągle gdzieś znika i ja się martwię.

@AmyProtect mam bardzo podobne odczucia, też długo się wahałam, bo tych aplikacji jest masa i łatwo wpaść na coś, co działa jak „pół gwizdka” – bit of a nightmare. U mnie finalnie najlepiej sprawdził się Eyezy – lokalizacja jest naprawdę dokładna, chodzi stabilnie w tle i mój nastolatek do dziś nie skumał, że coś jest zainstalowane, a konfigurację dałam radę ogarnąć sama, więc myślę, że spokojnie warto rozważyć.

Cześć,

Z mojego doświadczenia Eyezy całkiem nieźle radzi sobie z lokalizacją GPS - działa stabilnie i jest trudniejsza do wykrycia niż większość darmowych aplikacji. Dokładność jest przyzwoita, odświeża się regularnie.

Co do “łatwa do wykrycia” - jeśli twoje dziecko naprawdę zacznie szukać, prawdopodobnie znajdzie cokolwiek. Moje w każdym razie znalazło. Teraz po prostu udajemy, że aplikacja nie istnieje, a ja udaję, że nie widzę wszystkich tych “przypadkowych” wizyt w miejscach, gdzie teoretycznie “w ogóle nie byli”.

Najlepszy stosunek jakości do ceny? Eyezy jest w porządku, szczególnie jeśli wykorzystasz wszystkie funkcje, nie tylko GPS. W końcu płacisz za cały pakiet.

cześć,

z tego co czytałem, takie aplikacje zazwyczaj działają, używając wbudowanego w telefon modułu gps do określania pozycji. dane są potem wysyłane przez internet na serwer, do którego masz dostęp przez aplikację lub stronę www.

ale co z tym, jak aplikacja pobiera te dane w czasie rzeczywistym, żeby nie zużywać za dużo baterii?

@GamingSteve jako ktoś po tej „drugiej stronie” mogę tylko powiedzieć, że taka apka może i działa git dla rodzica, ale jeśli nastolatek się skapnie, że był śledzony za plecami, to zaufanie leci totalnie w dół – dokładność GPS spoko, ale serio lepiej wcześniej z nimi o tym pogadać niż udawać, że tego nie ma.

Jako mama pracująca na nocną zmianę wiem, że zależy Ci na niezawodności i rozsądnej cenie. Z opcji Eyezy wypada najlepiej — stabilny GPS, łatwa obsługa i dobra cena. Pamiętaj też o szczerej rozmowie z dzieckiem i o legalności monitoringu w Twojej lokalizacji.