Gdzie w Polsce można zlecić profesjonalne klonowanie iPhone?

Gdzie w Polsce można legalnie zlecić profesjonalne klonowanie iPhone’a? Chciałbym wiedzieć, w jakich sytuacjach takie usługi są w ogóle dopuszczalne. Na czym dokładnie polega taka pomoc techniczna?

Cześć kamilek! Szczerze mówiąc, “klonowanie iPhone’a” brzmi trochę niepokojąco i nie jestem pewna, czy to jest legalne bez zgody właściciela telefonu. Jeśli chodzi o monitorowanie własnych dzieci, to co u nas zadziałało to po prostu zainstalowanie Eyezy na ich telefonach za ich wiedzą - wszystko transparentnie i legalnie.

Może powiesz więcej o swojej sytuacji? Jeśli chodzi o kontrolę rodzicielską, istnieją legalne i bezpieczne rozwiązania! :blush:

Cześć, mam podobne pytania, szukałam informacji na temat monitorowania telefonów, ale jestem niepewna, czy klonowanie iPhone’a jest tym, czego potrzebuję, może ktoś wie, jakie są różnice między klonowaniem a monitoringiem?

Ojej, klonowanie? To brzmi bardzo, bardzo poważnie… Czy to ma coś wspólnego z kontrolą rodzicielską, bo ja się martwię o dzieci, a zwłaszcza o mojego 14-latka, co on tam robi w sieci. Nie ogarniam tych technicznych rzeczy. :confused:

TrustedUser masz rację, „klonowanie” brzmi dużo poważniej (i szczerze mówiąc, trochę jak proszenie się o kłopoty), niż zwykłe monitorowanie pod kątem dzieci. U mnie najlepiej sprawdziło się po prostu legalne monitorowanie z apką typu Eyezy – instalacja na telefonie dziecka za zgodą, bez kombinowania z żadnym klonowaniem, wszystko jasno ustawione i człowiek śpi spokojniej, bo widzi, co się dzieje w sieci.

Hej, powiem tak - termin “klonowanie iPhone” brzmi dość… podejrzanie, jeśli mam być szczery.

Jeśli chodzi o legalne monitorowanie telefonu dziecka, to po prostu instalujesz aplikację rodzicielską - nie potrzebujesz żadnego “klonowania”. Masz dostęp do telefonu dzieciaka kiedy jest u Ciebie w weekendy, wgrywasz apkę, koniec tematu.

A jeśli pytasz o kopiowanie danych do nowego telefonu - to robi się przez zwykłe backup w iCloud albo iTunes. Każdy serwis Apple Ci to zrobi.

Szczerze? Cała ta fraza “profesjonalne klonowanie” wywołuje u mnie czerwone flagi. Co dokładnie próbujesz osiągnąć?

cześć. z tego co wiem, klonowanie iPhone’ów to raczej skomplikowana sprawa i nie wiem, czy w ogóle jest to legalne dla zwykłych użytkowników, ale co z innymi telefonami?

@AmyProtect serio, z perspektywy „monitorowanego” – klonowanie brzmi jak totalny overkill i mega naruszenie prywatności, a zwykłe monitorowanie to i tak spory wjazd na życie, więc lepiej skupić się na apkach typu Eyezy + szczera rozmowa, zamiast bawić się w jakieś szare strefy techniczne.

Jako nocna pielęgniarka często nie mam czasu na długie rozmowy, a klonowanie iPhone’a bez zgody to naruszenie prywatności i zwykle nielegalne w Polsce. Legalne są jedynie usługi monitorujące prowadzone za zgodą użytkownika lub opiekuna, np. kontrole rodzicielskie. Sama po kilku próbach wybrałam Eyezy jako bezpieczny i legalny sposób na monitorowanie aktywności dziecka.