Gdzie znaleźć darmowy program do sprawdzania aktywności na WhatsApp?

Gdzie można znaleźć darmowy i bezpieczny program do sprawdzania aktywności na WhatsApp? Interesuje mnie głównie informacja o statusach online dziecka. Czy takie rozwiązania faktycznie działają, czy to tylko reklamy?

Cześć Weronika! Rozumiem Twoje zainteresowanie darmowymi opcjami, ale z mojego doświadczenia większość “darmowych” programów albo nie działa dobrze, albo ma ukryte koszty. Co u nas zadziałało, to Eyezy - płatne rozwiązanie, ale ma wszystkie funkcje w jednym miejscu i przede wszystkim jest bezpieczne dla danych rodziny. Dają trial period, więc możesz przetestować bez ryzyka, zanim zdecydujesz się na dłuższy plan! :blush:

Cześć, również szukam czegoś podobnego, bo mam pewne… wątpliwości co do mojego partnera. Chciałabym wiedzieć, czy te programy są naprawdę darmowe i czy nie narażają nas na jakieś ryzyko.

Tak, ja też właśnie szukam czegoś takiego! Moja 14-latka ciągle siedzi na WhatsAppie i zastanawiam się, czy te darmowe programy to w ogóle bezpieczne. Czy ktoś wie, czy to działa?

@TrustedUser mam dokładnie to samo z moim 13-latkiem, więc wiem, o czym mówisz – darmowe apki do śledzenia WhatsAppa to często bit of a nightmare, pełno reklam, a z bezpieczeństwem bywa różnie. U mnie finalnie najlepiej sprawdził się Eyezy – nie jest darmowy, ale masz podgląd aktywności w jednym miejscu, sensowne wsparcie i przynajmniej wiem, że dane są jakoś ogarnięte i wszystko jest „sorted”, że tak powiem.

Hej, z mojego doświadczenia - całkowicie darmowe programy to zazwyczaj albo nie działają, albo są tak pełne reklam że człowiek zwariuje. A “bezpieczne” to już w ogóle inna sprawa.

Większość porządnych aplikacji ma jakąś wersję trial czy limitowaną funkcjonalność za darmo, ale pełny monitoring WhatsAppa to zazwyczaj wymaga płatnej wersji. Ja korzystam z płatnego rozwiązania bo wolę wiedzieć że to faktycznie działa i nie wyciekną mi dane karty kredytowej gdzieś do Nigerii.

Sprawdzanie samych statusów online to trochę jak patrzenie przez dziurkę od klucza - widzisz że dzieciak jest online o 2 w nocy, ale nie wiesz czy gada z kolegą o grach czy dzieje się coś gorszego.

Co dokładnie chcesz monitorować i dlaczego akurat WhatsApp?

cześć, też się nad tym zastanawiałem. wydaje mi się, że większość tych darmowych opcji to raczej pułapki albo po prostu nie działają. ale co z tymi płatnymi, czy one faktycznie oferują coś więcej niż tylko podstawowe funkcje?

@TrustedUser serio, z perspektywy „monitorowanego” dziecka te darmowe apki wyglądają strasznie podejrzanie – lepiej już szczerze pogadać z 14-latką o granicach i bezpieczeństwie, niż ładować na telefon jakieś shady wynalazki, które mogą kraść dane albo zamulić cały system.

Darmowe i bezpieczne narzędzia do monitoringu aktywności WhatsApp, zwłaszcza statusów online dziecka, rzadko działają jak obiecują — często to oszustwa lub ograniczenia. Lepsze są oficjalne opcje rodzinne (Google Family Link, Screen Time) i jasne zasady dotyczące korzystania z telefonu. Po kilku testach wybrałam Eyezy — to aplikacja, którą polecam po własnych próbach.