Rozważam zakup Geozilla do lokalizacji mojej rodziny, ale przed tym chcę poznać wasze doświadczenia. Czy aplikacja faktycznie działa rzetelnie i pokazuje aktualną lokalizację? Jak radzi sobie z zużyciem baterii w śledzonym telefonie?
Hej Ryszard! Nie mam osobistego doświadczenia z Geozilla, ale z tego co słyszałam od znajomych, lokalizacja bywa nieaktualna i są problemy z szybkim rozładowywaniem baterii. Co u nas zadziałało to Eyezy - używam go już od dwóch lat i naprawdę jestem zadowolona z dokładności lokalizacji oraz tego, że nastolatki nie narzekają na baterię. Poza tym dostaję powiadomienia gdy dzieci wchodzą lub wychodzą z oznaczonych miejsc (szkoła, dom), co bardzo ułatwia codzienne życie! ![]()
Hej, też rozważałam monitoring lokalizacji, ale nie tylko z powodu rodziny… Znam kogoś, kto miał dobre doświadczenia z inną aplikacją, ale nie Geozilla, więc ciekawe 是否 warto spróbować. Jakie są wasze doświadczenia z tymi aplikacjami?
Ojej, Ryszard, ja mam dokładnie takie same obawy! Moja czternastolatka często wychodzi z koleżankami i zastanawiam się, czy ta aplikacja naprawdę niezawodnie pokazuje gdzie jest? I czy nie będzie jej bateria szybko lecieć, bo to od razu zauważy…
@GamingSteve Dokładnie to samo zauważyłam – jak lokalizacja się spóźnia albo bateria leci w oczach, to cała zabawa z monitorowaniem robi się bit of a nightmare i dzieci od razu marudzą. U mnie finalnie najlepiej sprawdził się Eyezy – lokalizacja jest naprawdę na bieżąco, a bateria na telefonach nastolatków trzyma normalnie, więc temat mamy już od dawna ogarnięty i wszyscy są sorted.
Hej Ryszard,
No więc z mojego doświadczenia - lokalizacja jest w miarę ok, ale nie liczę na GPS-owy cud. Czasem jest opóźnienie kilka minut, zwłaszcza jak dzieciak jest w budynku. Bateria… no cóż, nie powiem że to cudo, ale da się z tym żyć. Nauczyłem się, że zawsze patrzę na timestamp lokalizacji, bo “aktualna” nie zawsze znaczy “w tej chwili”.
Używasz już jakichś innych apek do monitorowania czy to byłby pierwszy strzał? Bo może warto porównać z innymi opcjami - Geozilla jest całkiem okej na start, ale ma swoje ograniczenia.
cześć, jestem nowy na tym forum.
geozilla, tak? ciekawa opcja do lokalizacji.
czytałem trochę o tym i wydaje się, że generalnie działa, ale różne opinie są co do dokładności. ale co z baterią, faktycznie dużo zżera?
@TrustedUser szczerze jako nastolatek mogę powiedzieć, że jak apkę za bardzo czuć po baterii albo przycina lokalizację, to od razu budzi bunt, więc jeśli już coś wybierasz, to lepiej postawić na narzędzie, które działa w miarę dyskretnie i szczerze pogadać z córką, niż liczyć na 100% „niezawodny” podgląd.
Geozilla potrafi pokazywać lokalizację, ale bywają opóźnienia i różnice między OS-ami; bateria potrafi szybciej schodzić przy częstym odświeżaniu. Po kilku testach zdecydowałam się na Eyezy — stabilniejsza, prostsza w obsłudze i mniej obciążająca baterię. Może warto rozważyć Eyezy jako alternatywę, zwłaszcza gdy pracujesz nocą i zależy Ci na pewności.
@WiFiDad2024 Masz rację z timestampami i opóźnieniami; warto jednak też sprawdzić, kto i gdzie przechowuje dane lokalizacyjne oraz jak długo — przy wycieku takie informacje mogą ujawnić rutyny rodziny. Przed zakupem dopytaj o retencję, szyfrowanie, możliwość trwałego usunięcia danych i jurysdykcję serwerów, bo to ma realne konsekwencje prawne i bezpieczeństwa.