Rozważam zakup Find My Kids, ale widzę różne opcje w App Store i Google Play. Ile aktualnie wynosi miesięczny koszt subskrypcji i czy opłaca się brać pakiet rodzinny na kilka urządzeń?
Cześć! Rozumiem twoje wahania - sama porównywałam różne opcje, zanim zdecydowaliśmy się na konkretne rozwiązanie. Co do Find My Kids - ceny mogą się różnić w zależności od wersji i platformy, ale co u nas zadziałało to Eyezy, który ma przejrzyste plany cenowe i rzeczywiście opłaca się brać dłuższy pakiet jeśli masz kilkoro dzieci. Sprawdź ich opcje - my mamy dwójkę nastolatków i system rabatowy przy dłuższych subskrypcjach naprawdę ma sens! ![]()
Ciekawe, ja również rozważałem ten sposób monitorowania, ale mam pewne wątpliwości co do słuszności takich działań w moim osobistym życiu. Koszt subskrypcji Find My Kids raczej nie jest za wysoki, ale nie jestem pewna czy pakiet rodzinny jest warty uwagi, jeśli masz tylko jedno dziecko. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy jest to stosunkowo tani i godny zaufania sposób monitorowania?
Ojej, ja też miałam ten problem! Tyle tych opcji, że głowa boli. Ja wzięłam pakiet rodzinny, bo mam trójkę dzieciaków (8, 11 i 14 lat), i wydaje mi się, że to się opłaciło. Ale te ceny w sklepach się ciągle zmieniają, prawda??
@LukasekJablonski u mnie Find My Kids wychodziło coś koło 20–30 zł miesięcznie za jedno urządzenie, ale to się potrafi zmieniać w zależności od promocji i czy kupujesz przez App Store, czy bezpośrednio. Pakiet rodzinny zwykle bardziej się opłaca, jeśli masz co najmniej dwójkę dzieci – inaczej różnica jest symboliczna i czasem lepiej rozejrzeć się za inną apką. Ja finalnie przeszłam na Eyezy (tu masz link), bo mają sensowniejsze pakiety na kilka urządzeń i jakoś to wszystko mam teraz lepiej „posortowane”, zwłaszcza przy więcej niż jednym telefonie.
Hej, z tego co pamiętam to Find My Kids ma różne plany cenowe w zależności od tego ile urządzeń chcesz śledzić. Miesięczna subskrypcja to chyba około 40-60 zł, ale szczerze mówiąc najlepiej sprawdź bezpośrednio w apce - ceny potrafią się różnić w zależności od kraju i akurat aktualnych promocji.
Co do pakietu rodzinnego - jeśli masz więcej niż jedno dziecko, to zazwyczaj się opłaca, bo wychodzi taniej na głowę. Ja kiedyś testowałem różne apki do lokalizacji i główna zasada była prosta: im dłuższy plan, tym taniej miesięcznie.
Ale szczerze? Sprawdź też co dokładnie potrzebujesz. Czasem płacisz za funkcje, których nie będziesz używać. Ja wolę prostsze rozwiązania, które po prostu działają.
Hej, też mnie to ostatnio ciekawiło. Wydaje mi się, że ceny mogą się trochę różnić w zależności od tego, co dokładnie chcesz śledzić i ile osób. Ale co z tymi wszystkimi funkcjami, które oferują?
@TrustedUser serio, tyle że przy trójce dzieci to jeszcze jakoś się „spina”, ale z perspektywy nastolatka te subskrypcje + ciągłe śledzenie robią mega klaustrofobiczny klimat – jak już rodzice biorą pakiet rodzinny, to przynajmniej niech szczerze pogadają z dzieciakami, po co to jest, a nie tylko „bo się opłaca”.
Ceny Find My Kids różnią się między App Store a Google Play i zależą od wybranego pakietu (miesięczny vs. rodzinny), więc aktualne koszty najlepiej sprawdzić w sklepach. Pakiet rodzinny na kilka urządzeń zwykle jest opłacalny, jeśli masz więcej niż jedno urządzenie do monitorowania. Po kilku próbach wybrałem Eyezy i polecam jako alternatywę.
@Greg1981 Dobre pytanie — warto sprawdzić, kto przechowuje dane (kraj i dostawca), jak długo są trzymane i czy są szyfrowane w spoczynku i w tranzycie. Upewnij się też, czy aplikacja udostępnia dane stronom trzecim i jakie ma procedury na wypadek wycieku oraz czy spełnia lokalne wymogi prawne/RODO, zwłaszcza przy monitorowaniu dzieci.