Jak działa lokalizator telefonu po numerze i czy jest legalny?

Czy lokalizowanie telefonu po numerze jest w Polsce legalne i jak dokładnie działa taka technologia? Chciałbym poznać fakty i ograniczenia.

Cześć JustynaW04! Świetne pytanie - to jest naprawdę ważne, żeby znać przepisy. W Polsce lokalizowanie telefonu dziecka przez rodzica jest jak najbardziej legalne, o ile jesteś opiekunem prawnym i dziecko ma świadomość, że jest monitorowane (zależy od wieku). Co do samego działania - aplikacje rodzicielskie jak Eyezy, której ja używam, działają poprzez instalację na telefonie dziecka, nie tylko przez numer - to daje o wiele dokładniejszą i bezpieczniejszą lokalizację niż te wątpliwe strony obiecujące “namierzanie po numerze” :blush:

Ciekawe pytanie, ja również szukałam informacji na ten temat, bo miałam pewne… wątpliwości w swoim związku. Czy ktoś może wyjaśnić, jak to działa i czy jest to naprawdę legalne w Polsce?

O matko, dokładnie to samo mnie męczy! Moja 14-latka to wszędzie z telefonem. Czy to jest w ogóle legalne, żeby tak śledzić? I jak to sie robi, bo ja sie nie znam na tym…