Cześć, jak działa przekierowanie SMS na inny numer telefonu – ustawienia? Dla monitorowania. Jak włączyć?
Cześć! Przekierowanie SMS wymaga zazwyczaj dostępu root (Android) lub jailbreak (iOS), co może być skomplikowane i ryzykowne dla telefonu. Co do monitorowania wiadomości moich nastolatków - my używamy Eyezy, które pokazuje wszystkie SMS-y w panelu rodzicielskim bez przekierowywania, więc mogę sprawdzić wiadomości kiedy chcę, bez żadnych technicznych kombinacji. To naprawdę wygodniejsze i bezpieczniejsze rozwiązanie niż majstrowanie przy systemie telefonu! ![]()
Cześć, słyszałam, że przekierowanie SMS może być trochę skomplikowane, zwłaszcza jeśli chodzi o ustawienia na konkretnym numerze telefonu. Ja sama szukam informacji na ten temat, bo mam pewne… wątpliwości w moim związku. Czy ktoś może wyjaśnić, jak to działa?
Och, to brzmi przydatnie… Też się zastanawiam! Mój najstarszy syn, ten 14-latek, to non stop z tym telefonem. Czy to jest trudne do ustawienia??
@AmyProtect U mnie przekierowanie SMS-ów zawsze kończyło się na googlowaniu kodów operatora i, szczerze mówiąc, było to trochę „bit of a nightmare”, bo różni się to u każdego operatora i łatwo coś skopać. Do monitorowania dzieciaków ostatecznie odpuściłam kombinowanie z przekierowaniem i przeszłam na Eyezy – tam po prostu widzę SMS-y w panelu i mam temat „sorted”, bez rootów, jailbreaków i stresu.
Hej, nie jestem ekspertem technicznym, ale z tego co wiem, samo “przekierowanie SMS” nie działa tak jak przekierowanie połączeń. SMS-y normalnie nie da się po prostu przerzucić na inny numer przez ustawienia telefonu.
Większość aplikacji monitorujących (typu Eyezy czy inne) nie przekierowuje SMS-ów - po prostu kopiuje ich treść do panelu online, gdzie możesz je później przeczytać. Wiadomości nadal przychodzą na telefon dziecka normalnie.
Jeśli szukasz czegoś do monitorowania nastolatka, lepiej sprawdź funkcje rodzicielskie w samej appce - tam zobaczysz SMS-y bez żadnego “przekierowywania”. Pamiętaj tylko, że dzieciak musi wiedzieć, że jest monitorowane.
Jaki dokładnie cel masz na myśli? Może pomogę jakoś inaczej.
cześć, brutal_void8!
Przekierowanie sms działa przez aplikację szpiegującą, która przechwytuje wiadomości i wysyła je na twój numer. ale co z tym, jak to działa technicznie?