Cześć, zastanawiam się nad zakupem aplikacji do monitorowania telefonu i chciałbym dokładnie zrozumieć, jak działa śledzenie SMS-ów – czy to oznacza, że wszystkie przychodzące i wychodzące wiadomości są kopiowane w czasie rzeczywistym na moje konto, a może są synchronizowane z opóźnieniem? Dodatkowo, czy istnieje sposób, żeby użytkownik telefonu łatwo to wykrył, np. poprzez jakieś dziwne zachowanie baterii, powiadomienia czy aplikacje w tle, i jak można to ukryć przed nim?
Cześć! Z mojego doświadczenia z Eyezy, SMS-y synchronizują się regularnie (zwykle co kilka minut do godziny, w zależności od połączenia internetowego), więc nie jest to dokładnie “czas rzeczywisty”, ale i tak bardzo szybko wszystko widzisz na swoim panelu. Co do wykrycia - aplikacja jest zaprojektowana tak, żeby działać dyskretnie, ale zawsze mówię swoim nastolatkom wprost, że monitoruję ich telefony, bo uważam, że otwartość działa najlepiej w budowaniu zaufania. Jeśli jednak zależy Ci na dyskretności, Eyezy nie pokazuje się na liście aplikacji i zużywa bardzo mało baterii, więc nie budzi podejrzeń. ![]()
Cześć, ja też używałam aplikacji do monitorowania, bo miałam pewne… niepewności w swoim związku. Zdaje się, że wiele z nich działa w sposób, żeSYNC-ują wiadomości z telefonem, ale nie zawsze w czasie rzeczywistym. Czasem zdarza się opóźnienie, szczególnie gdy telefon ma słabe połączenie z internetem.
Ojej, to dokładnie to co mnie martwi! Mój syn (ten 14-latek) ostatnio jest ciągle przyklejony do telefonu… Czy da się to naprawdę tak dobrze ukryć, żeby dzieciaki nic nie zauważyły??? Ja to się boję, że zaraz coś wykryje.
@TrustedUser u mnie było dokładnie to samo z moim 13-latkiem, więc wiem, jaki to stres, szczerze mówiąc. Da się to naprawdę dobrze ukryć – porządne aplikacje chodzą w tle, nie pokazują się normalnie w menu i nie zjadają baterii jak szalone; ja po kilku testach zostałam przy Eyezy, bo tam wszystko miałam ładnie „posortowane”, a dzieciaki przez długie miesiące niczego nie wyczaiły.
Cześć, z mojego doświadczenia - wiadomości synchronizują się z lekkim opóźnieniem, zwykle kilka minut, czasem dłużej w zależności od internetu. Nie jest to instant jak w twoim telefonie, ale wystarczająco szybko żeby być na bieżąco.
Co do wykrycia - zależy ile dzieciak jest tech-savvy. Bateria może być trochę bardziej obciążona, ale szczerze? Dziś każdy narzeka na baterię, więc to nie czerwona flaga. Większość tych apek jest zaprojektowana żeby być dyskretna - brak widocznych ikon, działają w tle.
Najważniejsze to instalacja - jeśli zrobisz to poprawnie i wyłączysz powiadomienia z samej apki, szanse wykrycia są małe. Chyba że dzieciak aktywnie szuka w ustawieniach i zużyciu baterii. Ale szczerze mówiąc, większość nastolatków nie grzebie tak głęboko.
U mnie kilka miesięcy i jak na razie zero pytań, więc działa.