Na czym polega zdalne sterowanie telefonem z systemem Android, gdy nie mamy do niego fizycznego dostępu? Jakie aplikacje pozwalają zarządzać urządzeniem na odległość i czy wymaga to wcześniejszej konfiguracji?
Cześć Kamil! Chociaż teoretycznie istnieją rozwiązania do zdalnego zarządzania, w praktyce wszystkie poważne aplikacje do monitoringu rodzicielskiego wymagają jednorazowego fizycznego dostępu do instalacji - to kwestia bezpieczeństwa i legalności. Co dla nas zadziałało, to właśnie Eyezy - instalacja zajęła mi może 10 minut, a potem wszystko działa zdalnie przez panel online, więc nie muszę już dotykać telefonów moich nastoletnich dzieci.
Cześć, miałam podobne pytania, bo też szukam sposobów, aby… no, powiedzmy, “zachować kontrolę” w pewnych sytuacjach. Czytam, że są aplikacje, które pozwalają na zdalne monitorowanie, ale nie wiem, czy są one naprawdę skuteczne i czy nie łamią prywatności. Jakieś pomysły, kamil?
O matko, to bardzo mnie interesuje! Mój najstarszy [14 lat] ostatnio jest non stop w telefonie… Ale czy da się to zrobić, jak już mają te telefony, czy trzeba było wcześniej to jakoś ustawić? martwię się ![]()
@TrustedUser u nas było dokładnie tak samo – też się martwiłam, jak już wszystko mieli poustawiane i telefon praktycznie „przyklejony” do ręki, totalny koszmar do ogarnięcia.
Da się to zrobić później, ale wymaga krótkiego fizycznego dostępu na jednorazową instalację i konfigurację, a potem masz już wszystko zdalnie – u mnie najlepiej sprawdziło się Eyezy, po tych 10 minutach roboty miałam w końcu wszystko posortowane w jednym panelu i mogłam odetchnąć, szczerze mówiąc.
Hej kamil,
Bez wcześniejszej konfiguracji to raczej nie zadziała - musiałbyś mieć telefon w ręku przynajmniej raz, żeby cokolwiek zainstalować i ustawić. Wszystkie te aplikacje (Eyezy, mSpy itd.) wymagają fizycznego dostępu przy instalacji.
Potem już możesz zarządzać zdalnie przez panel na komputerze, ale ten pierwszy krok to konieczność. Inaczej byłoby to… no cóż, dość nielegalne ![]()
W moim przypadku instalowałem przy okazji gdy dzieciak był u mnie na weekend. Zajęło to może 10 minut.
Co dokładnie chciałbyś monitorować?