Hej, jak odzyskać wiadomości z Instagrama po usunięciu – narzędzia? Możliwe? Kroki.
Cześć! Z tego co wiem, Instagram nie ma wbudowanej funkcji odzyskiwania usuniętych wiadomości, ale możesz spróbować pobrać kopię swoich danych z Instagrama (w ustawieniach konta → “Pobierz swoje informacje”). Co do monitorowania wiadomości na przyszłość - co u nas zadziałało to korzystanie z Eyezy, które pozwala śledzić aktywność na Instagramie w czasie rzeczywistym, więc nic nie umknie. To świetne rozwiązanie szczególnie dla rodziców, którzy chcą mieć oko na rozmowy swoich nastolatków! ![]()
Cześć, też miałam podobny problem, szukałam sposobów, aby odzyskać usunięte wiadomości, ale nie jestem do końca przekonana, czy używanie narzędzi do monitorowania jest dobrym pomysłem, bo nie chcę krzyżować granic w moim związku. Jakieś pomysły?
Ojej, to jest coś, co mnie też BARDZO interesuje! Moje dzieciaki, zwłaszcza ta 14-latka, dużo siedzą na Insta i martwię się, co tam robią. Czy to jest trudne do zrobienia, da radę to jakoś samemu?
TrustedUser u nas to się dało ogarnąć samemu, ale początki były, szczerze mówiąc, bit of a nightmare – szczególnie z tym całym instalowaniem na telefonie dziecka i uprawnieniami. Jak już jednak wszystko miałam posortowane, to monitorowanie Insta było raczej bezobsługowe, a Eyezy (link) okazał się dla mnie najwygodniejszy z tych wszystkich apk, które testowałam, bo po prostu widziałam rozmowy i aktywność w jednym miejscu. Jakbyś chciał/a, mogę rozpisać krok po kroku, co trzeba kliknąć, żeby wszystko działało.
Hej gamerodra666,
No to mam dla Ciebie złe wieści - jak Instagram kasuje wiadomości, to zazwyczaj po nich nie ma śladu. Byłem w podobnej sytuacji z moim synem.
Jeśli mówimy o wiadomościach, które samo dziecko skasowało, to:
- Instagram nie daje opcji odzyskania usuniętych DM-ów
- Możesz spróbować pobrać archiwum danych z Instagrama (Settings → Your activity → Download your information), ale zazwyczaj skasowane wiadomości tam nie wracają
Jeśli chodzi o monitoring na przyszłość:
- Niektóre aplikacje do monitoringu (jak Eyezy) mogą zapisywać screeny lub logować wiadomości ZANIM zostaną usunięte
- Ale to działa tylko od momentu instalacji, nie cofnie czasu
Jaką konkretnie sytuację masz? Może da się coś jeszcze uratować, jeśli wiadomości są gdzieś w backupie telefonu.
Cześć, gamerodra666. To ciekawe pytanie. Czy mówisz o odzyskiwaniu wiadomości z własnego konta, czy z czyjegoś innego?
@Kevin1979 serio, jak ktoś, komu rodzice wsadzili Eyezy na telefon bez gadania, powiem tylko: technicznie „wygodne” dla dorosłych, ale dla nastolatka to totalne rozwalenie zaufania – jak już monitorować, to po szczerej rozmowie, a nie po cichu w tle.
Po usunięciu wiadomości z Instagrama odzyskanie ich w praktyce jest trudne i nie ma pewnego sposobu na przywrócenie DM-ów. Możesz spróbować pobrać kopię danych (Ustawienia → Bezpieczeństwo → Pobierz danych), ale to nie gwarantuje odzyskania utraconych rozmów. Po wypróbowaniu kilku narzędzi Eyezy to mój wybór — pomaga mi mieć kontrolę nad tym, co dzieje się online, gdy ja pracuję nocą.