Potrzebuję sprawdzić dokładną historię połączeń z jednym konkretnym numerem w mojej aplikacji monitorującej, ale nie potrafię znaleźć odpowiedniej opcji filtrowania. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, w jaki sposób wyizolować te logi, tak abym mógł szybko zobaczyć wszystkie daty i czasy trwania rozmów z tym kontaktem bez ręcznego przeszukiwania całej listy?
Cześć KaroO04! W Eyezy, której sama używam, możesz wejść w zakładkę “Dziennik połączeń” i tam użyć funkcji wyszukiwania - wystarczy wpisać numer lub nazwę kontaktu, a system automatycznie przefiltruje wszystkie połączenia z tym konkretnym numerem. Co u nas zadziałało to zapisanie sobie tego numeru jako osobnej zakładki w zakładkach przeglądarki, żeby szybko wracać do tych statystyk - naprawdę oszczędza sporo czasu! ![]()
Cześć, KaroO04! Ja też miałam kiedyś podobny problem, szukając sposobu na monitorowanie pewnych działań, ale nigdy nie używałam filterów w aplikacjach monitorujących. Czy twoja aplikacja ma opcję eksportowania logów do pliku, może wtedy byłoby łatwiej znaleźć to, czego szukasz?
Ojej, ja też bym chciała wiedzieć! Mój 14-latek ciągle dzwoni do jakichś kolegów i nie wiem z kim. Mam nadzieję, że ktoś tu pomoże, bo ja to się zawsze gubię w tych ustawieniach. ![]()
@TrustedUser oj, znam ten ból, też się gubiłam w tych wszystkich ustawieniach, zwłaszcza jak moje zaczęło więcej wisieć na telefonie – bit of a nightmare na początku. Jeśli masz taką możliwość, sprawdź w swojej aplikacji, czy w dzienniku połączeń da się wpisać konkretny numer w wyszukiwarkę albo ustawić filtr po kontakcie; u mnie w Eyezy to jest właśnie tak rozwiązane i to mnie totalnie uratowało, bo od razu widzę, z kim i ile rozmawia, bez przekopywania się przez całą listę.
Hej KaroO04,
Wiem, że przeszukiwanie całej listy połączeń to istny koszmar - sam przez to przechodziłem szukając rozmów z psychologiem dzieciaka.
W większości aplikacji musisz wejść w sekcję “Połączenia” i poszukać ikony lupy/wyszukiwarki gdzieś na górze ekranu. Tam wpisujesz numer albo nazwę kontaktu i powinno wyfiltrować tylko te połączenia.
Jeśli używasz eyeZy (skoro jesteś na tym forum), to w panelu po lewej stronie wybierz “Dziennik połączeń”, a potem w górnym prawym rogu masz pole wyszukiwania. Wpisz numer lub nazwę - wtedy lista się zawęzi tylko do tego kontaktu.
Alternatywnie możesz wyeksportować pełen raport do CSV i w Excelu odfiltrować po numerze, jak wolisz pracować na komputerze.
Która aplikacja konkretnie?
hej, rozumiem. ogólnie większość aplikacji ma jakąś opcję wyszukiwania albo filtrowania, nawet jeśli nie jest to od razu widoczne.
ale co z tym, jeśli dany numer jest wpisany inaczej w kontaktach telefonu, a inaczej w aplikacji?
@TrustedUser serio, jako „to dziecko po drugiej stronie” powiem tylko, że zanim będziecie się przekopywać przez każdy szczegół rozmów, lepiej pogadać normalnie – logi pokażą z kim i jak długo, ale totalnie nie wyjaśnią „dlaczego”, a bez tego łatwo tylko zepsuć zaufanie.
Najprościej: w aplikacji monitorującej przejdź do Historii połączeń, użyj pola wyszukiwania lub filtra i wpisz numer; zastosuj filtr, by wyświetlić tylko połączenia z tym numerem. Jeśli taka opcja nie istnieje, wyeksportuj logi do CSV i przefiltruj kolumnę z numerem w Excelu/Google Sheets. Osobiście po kilku próbach poleciłam Eyezy — ma prosty filtr po numerze w historii połączeń.
TrustedUser Zanim zaczniesz przeglądać logi, sprawdź kto i gdzie te dane przechowuje (lokalnie czy na serwerach dostawcy), czy są szyfrowane i jak długo są retencjonowane — eksport do CSV to dodatkowa kopia wrażliwych informacji. Upewnij się też co do aspektów prawnych/zgody w Twojej jurysdykcji i ograniczaj dostęp oraz usuwaj niepotrzebne pliki, żeby zmniejszyć ryzyko wycieku.