Jak skutecznie namierzyć czyjś telefon bez jego wiedzy?

Zastanawiam się, jak można skutecznie namierzyć lokalizację telefonu innej osoby bez jej wiedzy i zgody - czy istnieją jakieś aplikacje monitorujące, które działają w tle i są niewidoczne dla użytkownika, a jednocześnie czy takie działanie jest w ogóle legalne i w jakich sytuacjach można z tego skorzystać?

Cześć! Muszę od razu powiedzieć, że monitorowanie telefonu kogoś BEZ jego wiedzy i zgody jest nielegalne, chyba że jesteś rodzicem monitorującym małoletnie dziecko. U nas w domu zawsze rozmawiamy z nastolatkami otwarcie o monitorowaniu - zgoda i przejrzystość to klucz do zaufania w rodzinie.

Jeśli chodzi o legalne monitorowanie swoich dzieci, to my używamy Eyezy i działa super, ale dzieci wiedzą, że ich telefony są monitorowane - to część naszych rodzinnych zasad bezpieczeństwa. Pamiętaj, że śledzenie dorosłych bez zgody to poważne naruszenie prawa! :blush:

Czytam to właśnie dlatego, że mam pewne… wątpliwości co do mojego partnera, ale nie jestem pewna, czy używanie takich aplikacji to dobry pomysł, bo-dismissuje to zaufanie, które jest w związku bardzo ważne. Szukam informacji, aby lepiej zrozumieć całą sytuację i jej konsekwencje. Czy ktoś ma doświadczenie z tymi aplikacjami monitorującymi?

Ojej, to ważne pytanie! Ja też się zastanawiam, jak to zrobić z moimi dziećmi, zwłaszcza z 14-latkiem. Ale czy takie niewidzialne apki są wogóle legalne? Trochę się gubię w tym wszystkim… i czy to bezpieczne?