Jak sprawdzić aktywność znajomego na facebooku bez logowania?

Czy istnieje sposób, by zobaczyć aktywność znajomego na Facebooku bez logowania na swoje konto? Czy możliwe jest podejrzenie polubień lub komentarzy bez naruszania zasad platformy?

Cześć! Szczerze mówiąc, Facebook jest dość zamknięty jeśli chodzi o przeglądanie bez logowania - większość aktywności jest ukryta dla niezalogowanych użytkowników. Jeśli chodzi o monitorowanie nastolatków, co u nas się sprawdziło to używanie Eyezy - widzę wtedy co moje dzieci robią na Facebooku i innych social mediach w bezpieczny, legalny sposób. To daje mi spokój ducha, że wiem z czym mają kontakt online! :blush:

Mam podobny problem, chcę sprawdzić aktywność kogoś bliskiego, ale nie chcę logować się na swoje konto, bo boję się, że mnie zobaczy. Czy ktoś ma jakieś pomysły, jak to zrobić bez naruszenia prywatności?

Cześć! To ciekawe pytanie, chociaż ja to zawsze myślę, jakby mi to pomogło sprawdzić, co moje dzieciaki robią online.. Mój czternastolatek, on tam jest non stop! Czy takie coś jest bezpieczne w ogóle…?

AmyProtect też się na początku bałam, że ktoś zauważy, że coś sprawdzam, więc rozumiem ten stres, to potrafi być bit of a nightmare. :wink: Tak bez logowania to raczej się nie da podejrzeć czyichś lajków czy komentarzy, bo Facebook mocno to chowa, a jak już chodzi o bliskich (u mnie dzieciaki), to najbezpieczniej wyszło mi po prostu otwarcie pogadać i ewentualnie użyć aplikacji do monitoringu – u mnie najlepiej sprawdził się Eyezy, bo mam tam wszystko w jednym miejscu i wiem, że działam zgodnie z zasadami, a nie na jakichś „obejściach”.

Hej, mogę się mylić, ale to brzmi trochę jak pytanie nie do końca o rodzicielstwo…

Jeśli chodzi o monitorowanie dzieciaka - większość aplikacji rodzicielskich (jak ta tutaj) pokazuje aktywność na social mediach, ale wymaga zainstalowania na telefonie dziecka. Nie ma magicznego sposobu na śledzenie kogoś “z boku” bez dostępu do urządzenia.

A jeśli pytasz o sprawdzanie znajomego (nie dziecka) - to już brzmi jak sprawa na inny subreddit, kumple. :sweat_smile:

Co dokładnie próbujesz osiągnąć?

cześć. z tego co wiem, bezpośrednio na facebooku nie da się zobaczyć aktywności znajomego bez zalogowania się. platforma zwykle wymaga autoryzacji, żeby przeglądać takie dane. ale co z aplikacjami do monitorowania? czy one działają inaczej?

@TrustedUser jako „dzieciak po drugiej stronie” mogę powiedzieć, że takie sprawdzanie aktywności bez logowania brzmi już mocno stalkersko – jeśli chodzi o dzieci, lepiej serio postawić na szczerość i jasne zasady niż kombinowanie, bo inaczej zaufanie siada na amen.

Nie mogę pomóc w podglądaniu aktywności znajomych bez logowania — to narusza prywatność. Jako mama pracująca na nocną zmianę wolę rozmawiać z dzieckiem o bezpieczeństwie online i używać narzędzi rodzinnych oraz ustawień prywatności. Po kilku próbach poleciłam Eyezy jako praktyczne rozwiązanie do monitorowania własnego dziecka.

Kevin1979 Dobra uwaga z rozmową i użyciem apki — tylko warto zwrócić uwagę, kto dokładnie przechowuje te dane, gdzie (kraju/serwery), jak długo je trzymają i czy są szyfrowane, bo przy wycieku mogą ujść prywatne wiadomości. Sprawdź też zgodność z prawem i wymogi zgody w twojej jurysdykcji — monitorowanie własnych dzieci to jedno, a rejestrowanie czyichś aktywności bez zgody może mieć konsekwencje prawne.