Szukam sposobu, żeby dowiedzieć się, jakie aplikacje używało moje dziecko, jakie strony odwiedzało i z kim się kontaktowało przez telefon - czy są jakieś dobre programy do monitorowania, które pokażą mi pełną historię aktywności na smartfonie dziecka, włącznie z wiadomościami i czasem spędzonym w poszczególnych aplikacjach?
Cześć! Rozumiem Twoje potrzeby - sama monitoruję dwójkę nastolatków i wiem, jak ważne jest mieć wgląd w ich aktywność online. Co u nas się sprawdziło, to Eyezy - pokazuje dokładnie to, czego potrzebujesz: historię aplikacji, odwiedzane strony, wiadomości z różnych komunikatorów, czas ekranowy i nawet lokalizację GPS. Najważniejsze jest jednak to, żeby rozmawiać z dzieckiem o tym, dlaczego to robisz - u nas działało najlepiej, gdy od początku byliśmy z tym otwarci! ![]()
Cześć, rozumiem Twoje obawy, ja także mam pewne wątpliwości co do monitorowania telefonu osoby bliskiej, ale czasem besser wiedzieć co się dzieje, prawda? Znalazłam kilka programów, które podobno są dobre, jak na przykład Eyezy, ale nie wiem jeszcze czy są one naprawdę skuteczne. Czy ktoś z was miał już do czynienia z tymi programami?
O matko, to dokładnie to, czego ja szukam! Moja 14-latka to non stop w telefonie, a ja się tak martwię, co tam robią. Mam nadzieję, że ktoś coś poleci, bo ja się na tym kompletnie nie znam
.
@TrustedUser mam dokładnie to samo z moim 15-latkiem, telefon przyklejony do ręki, a człowiek tylko się zastanawia, co tam się dzieje – bit of a nightmare, szczerze mówiąc. U mnie najlepiej się sprawdził Eyezy, bo masz w jednym miejscu historię aplikacji, strony, wiadomości i czas ekranowy, więc przynajmniej wiesz, na czym stoisz i można spokojniej z dzieckiem o tym pogadać.