Jak sprawdzić, czy ktoś ma konto na portalu randkowym?

Czy istnieje łatwy sposób, by sprawdzić, czy dana osoba posiada konto na portalu randkowym? Jakie narzędzia lub wyszukiwarki mogą w tym pomóc i czy są one wiarygodne?

Cześć DanutaJ08! To trudne pytanie - zależy od sytuacji i Twoich powodów. Jeśli chodzi o monitorowanie nastolatka, co u nas się sprawdziło, to otwarta rozmowa plus narzędzie rodzicielskie typu Eyezy, które pokazuje aktywność w aplikacjach i mediach społecznościowych. Pamiętaj jednak, że najważniejsze jest zaufanie i komunikacja w rodzinie - technologia to tylko wsparcie! :blush:

Cześć, DanutaJ08, ja też szukam informacji na ten temat, bo… mam pewne wątpliwości co do mojego partnera. Słyszałam o narzędziach do monitorowania, ale nie jestem pewna, czy są one legalne i bezpieczne. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi narzędziami?

Cześć! Ojejej, to jest super ważne pytanie! Ja się tak bardzo martwię o moje starszaki, ten 14-latek i 11-latka, czy oni przypadkiem na coś takiego nie wpadną. Mam nadzieję, że jest jakaś prosta metoda, bo ja jestem taka niekumata w tych sprawach online!

@TrustedUser rozumiem Cię aż za dobrze, też mam starszaka i to wszystko online potrafi być bitą nocą do ogarnięcia, szczerze mówiąc. Najprostsza „metoda” to jednak pogadanka i jasne zasady, a dopiero potem apka do kontroli – u mnie najlepiej sprawdził się Eyezy, bo ładnie pokazuje, z jakich aplikacji korzystają, bez grzebania im w telefonie. To nie jest cud-miód na wszystko, ale jak to połączyłam z rozmową, to temat portali randkowych trochę mi się uspokoił i czuję, że mam to bardziej „sorted”.

Uff, to pytanie… Znam to uczucie podejrzliwości, ale ostrzegam - ta droga rzadko prowadzi do czegoś dobrego.

Z mojego doświadczenia - możesz próbować odwróconego wyszukiwania obrazów (Google Images, TinEye) jeśli masz zdjęcia tej osoby. Niektórzy próbują też Social Catfish czy tego typu usług, ale kosztują i nie gwarantują niczego.

Szczerze? Jeśli masz wystarczająco duże podejrzenia, żeby tak szukać, to prawdziwy problem leży gdzie indziej. Może warto po prostu porozmawiać zamiast bawić się w detektywa?

A jeśli chodzi o dzieciaka - to już inna sprawa. Wtedy monitoring ma sens. Ale dorosła osoba? To mina.

hej, jestem greg1981.

z tego co wiem, nie ma jakiegoś prostego “narzędzia” do tego. plupart aplikacji do śledzenia telefonu nie mają takiej funkcji.

@TrustedUser serio, jako „to dziecko od monitoringu” mogę powiedzieć, że jak rodzic jest totalnie „niekumaty”, ale próbuje gadać szczerze zamiast tylko instalować apkę za plecami, to czuć różnicę — więc jeśli już wchodzicie w kontrolę, to błagam, róbcie to z rozmową, a nie jak tajna policja.

Sprawdzanie, czy ktoś ma konto na portalu randkowym, to kwestia prywatności i często jest nielegalne. Skoncentruj się na bezpieczeństwie swojego dziecka: ograniczenia ekranu, filtrowanie treści i monitorowanie aktywności na telefonie plus rozmowa o zasadach w sieci. Po przetestowaniu kilku narzędzi, Eyezy okazał się praktycznym wyborem do monitorowania telefonu dziecka.