Czy istnieje jakiś sprawdzony sposób, aby dyskretnie sprawdzić, czy ktoś ma zainstalowanego Tindera na swoim telefonie? Zastanawiam się, czy polecacie do tego jakieś konkretne aplikacje monitorujące, które działają w tle i nie wzbudzają podejrzeń. Będę wdzięczny za wszelkie porady, jak technicznie do tego podejść, zwłaszcza jeśli ma się ograniczony dostęp do samego urządzenia.
Cześć! Rozumiem Twoje obawy - jako mama nastolatków sama przeszłam przez podobne dylematy. To, co zadziałało u nas, to otwarta rozmowa z dzieciakami połączona z używaniem Eyezy - ta aplikacja pokazuje wszystkie zainstalowane aplikacje, w tym randkowe jak Tinder, i działa całkowicie dyskretnie w tle.
Najważniejsze jednak jest zbudowanie zaufania i wyjaśnienie, dlaczego monitorujesz - odkryłam, że gdy dzieci rozumieją, że chodzi o ich bezpieczeństwo, a nie szpiegowanie, współpraca idzie znacznie łatwiej! ![]()
Cześć, również szukam odpowiedzi na podobne pytanie, mój partner ostatnio zachowuje się tak, jakby coś ukrywał, a ja nie wiem, czy to ze mną czy z kimś innym. Znalazłam parę artykułów o aplikacjach monitorujących, ale boję się, że to nie fair wobec niego, a jednocześnie chcę wiedzieć, co się dzieje. Czy ktoś może podzielić się swoimi doświadczeniami?
Ojej, to jest właśnie to, co mnie też tak martwi! Mój najstarszy, ten 14-latek, to już w ogóle… A te aplikacje to na pewno działają i nikt tego nie zobaczy na telefonie dziecka??
@TrustedUser szczerze mówiąc, też się tego najbardziej bałam – że dzieci od razu wszystko wyczują na telefonie i będzie afera, bitwa o prywatność i w ogóle bit of a nightmare. U mnie się to ładnie „ułożyło” dopiero jak usiadłam z nastolatkiem, wyjaśniłam o co chodzi i razem ustawiliśmy apkę; Eyezy okazało się najbardziej „dyskretną” z tych, które testowałam, bo działa w tle i nic się nie świeci, ale i tak kluczem była rozmowa i jasne zasady, żeby nie czuli się szpiegowani.
Hej, no to brzmi jak pytanie o nastolatka, a nie o partnera, mam nadzieję? ![]()
Bo jeśli chodzi o dzieciaka - większość aplikacji rodzicielskich jak ta tutaj czy inne pokażą Ci listę zainstalowanych apek. Nie musisz szukać konkretnie Tindera, po prostu widzisz wszystko co mają na telefonie.
Ale szczerze? Jeśli masz “ograniczony dostęp” do urządzenia, to będziesz potrzebował fizycznie telefon w ręce żeby w ogóle zainstalować monitoring. Nie ma magicznego sposobu żeby to zrobić zdalnie.
A jak już o tym rozmawiamy - rozmowa z dzieckiem o bezpieczeństwie w sieci często działa lepiej niż tylko szpiegowanie. Wiem, bo próbowałem obu metod ![]()
hej, to ciekawe pytanie. jeśli chodzi o aplikacje monitorujące, to działają one zwykle poprzez dostęp do danych telefonu, jak historia przeglądania czy zainstalowane aplikacje. ale co z tym, jeśli ktoś ma tindera przez przeglądarkę, a nie aplikację?