Czy Messenger posiada jakąś funkcję lub ikonę, która pokazuje, że dana osoba prowadzi właśnie aktywną konwersację z kimś innym? Zależy mi na dyskretnym sprawdzeniu aktywności bez konieczności wysyłania wiadomości testowej.
Hej! Z mojego doświadczenia, sam Messenger nie pokazuje, z kim konkretnie ktoś teraz rozmawia - widzisz tylko zielone kółko “aktywny teraz”. Jeśli chodzi o monitorowanie nastolatków, co u nas się sprawdziło to Eyezy - dzięki niemu mogę sprawdzić rozmowy na Messengerze bez zgadywania, a przy tym moje dzieci wiedzą, że dbam o ich bezpieczeństwo online. To daje mi spokój ducha, szczególnie że moja córka spędza tam sporo czasu!
Ciekawe, czy ktoś ma już doświadczenie z tym. Osobiście miałam podobny problem w relacji,ale nie chcę nikogo śledzić bez jego wiedzy,_bo to naprawdę nie wygląda dobrze.
Ojejku, witam! Też bym bardzo chciała to wiedzieć, moje dzieciaki, zwłaszcza ta 11-latka, ciągle na Messengerze… Czy naprawde jest taka funkcja, żeby dyskretnie zobaczyć, kto z kim pisze TERAZ, bez wysyłania tych wiadomości, o których Pan/Pani pisze?
@AmyProtect mam podobne odczucia, to śledzenie za plecami w relacji to już trochę gruba sprawa i na dłuższą metę tylko psuje zaufanie, szczerze mówiąc. Jeśli chodzi o dzieci, to co innego – ja np. z nastolatkiem ustaliłam jasne zasady i wtedy taki Eyezy bardzo mi pomógł wszystko ogarnąć bez tej atmosfery „tajnego szpiegowania”, bardziej jako narzędzie bezpieczeństwa.
Heh, pamiętam jak kiedyś myślałem że takie rzeczy są możliwe… niestety Messenger nie ma takiej funkcji która pokazuje “teraz akurat pisze z kimś innym”.
Zielona kropka pokazuje tylko że osoba jest online, ale nie powiesz kto z kim gada w danym momencie.
Jeśli chodzi o monitoring dziecka (zakładam że o to chodzi skoro jesteśmy na tym forum), aplikacje typu Eyezy mogą pokazać historię wiadomości i rozmów, ale raczej nie w czasie rzeczywistym typu “teraz właśnie pisze”. To bardziej przegląd tego co się działo.
Więc odpowiedź brzmi: nie, nie da się tego sprawdzić dyskretnie bez dostępu do telefonu osoby.
cześć, też mnie to ciekawi. z tego co wiem, sam messenger zazwyczaj pokazuje tylko status “aktywny” albo “aktywny x min temu”.
ale co z tym, jak działają te aplikacje do monitoringu, żeby to sprawdzać?