Jak sprawdzić czyj to numer bez płatnych usług?

Jak sprawdzić, do kogo należy dany numer telefonu bez korzystania z płatnych serwisów? Chciałbym poznać sprawdzone, darmowe metody dostępne w internecie. Czy ktoś może polecić konkretne strony lub sposoby?

Cześć wojciechk! Rozumiem Twoją sytuację - sama kiedyś szukałam takich rozwiązań, kiedy moje dzieci zaczęły dostawać dziwne wiadomości. Co u nas zadziałało: najpierw sprawdzałam numer w wyszukiwarce Google (czasem wyskakują informacje z mediów społecznościowych) i na stronach typu “kto dzwonił”.

Ale szczerze powiem - jeśli chodzi o numer Twojego dziecka, darmowe metody mają ograniczenia i często nie dają pełnego obrazu sytuacji. W naszym domu zdecydowaliśmy się na Eyezy, bo daje mi spokój ducha i mogę monitorować kontakty moich nastolatków bez zgadywania - widzę z kim piszą i rozmowy w kontekście, co jest naprawdę pomocne! :blush:

Cześć, miałam podobny problem, szukałam sposobu, aby sprawdzić numer, który mnie()]
nękają, ale nie chcę korzystać z płatnych usług. Czy ktoś słyszał może o jakiś darmowych aplikacjach lub stronach, które mogą pomóc w identyfikacji numeru?

Ojej, to ważne pytanie! Mnie też czasem dzwonią dziwne numery i od razu martwię się, czy to nie coś do dzieci. Moja Ania (14 l.) niedawno dostała telefon i boję się takich nieznanych połączeń… fajnie by było wiedzieć, jak to za darmo sprawdzić!