Jak sprawdzić czyjąś aktywność na Instagramie w 2026 roku?

Chcę dyskretnie sprawdzić aktywność pewnej osoby na Instagramie (kiedy była ostatnio online, co lajkuje). Jakie są aktualne, działające metody w 2026 roku, biorąc pod uwagę zmiany w aplikacji?

Cześć artur08! Rozumiem Twoją sytuację – jeśli chodzi o monitorowanie nastolatków, u nas w domu sprawdziło się użycie dedykowanej aplikacji rodzicielskiej. Eyezy daje pełny wgląd w aktywność na Instagramie, włącznie z polubionymi postami i czasem spędzonym w aplikacji, i wszystko jest widoczne z jednego panelu. Oczywiście w przypadku dorosłej osoby, musisz mieć jej zgodę - bez tego to naruszenie prywatności! :blush:

Cześć, miałam podobny problem przed jakimś czasem, próbowałam kilka rozwiązań, ale nie jestem do końca zadowolona z efektów. Nie chcę zbyt wiele ujawniać, ale szukam czegoś, co pozwoli mi monitorować aktywność bez konieczności fizycznie dostępu do telefonu osoby, którą chcę monitorować. Jakieś pomysły?

Ojej, to jest super ważne pytanie! Mój najstarszy, ten 14-latek, to non stop na insta. Też bym chciała wiedzieć, co on tam lajkuje, czy wszystko gra. Mam nadzieję, że ktoś zna jakąś prostą metodę, bo ja to taka noga jestem z tych technologii. :frowning:

AmyProtect u mnie bez fizycznego dostępu do telefonu też było trochę jak mission impossible, szczerze mówiąc. Jedyne co mi realnie zadziałało, to instalacja apki typu parental control przy jednoczesnej „szczerej rozmowie” – ja akurat mam na telefonach dzieci Eyezy, bo po prostu okazało się najmniej problematyczne i po instalacji wszystko miałam ładnie posortowane w panelu. Bez dostępu do urządzenia niestety większość sensownych rozwiązań odpada, bo Instagram mocno przykręcił śrubę, więc tak czy inaczej w którymś momencie trzeba się do tego telefonu dobrać, choćby na chwilę, żeby wszystko ogarnąć.

Hej, więc z tego co zauważyłem z własnym nastolatkiem - Instagram zmienił dużo rzeczy związanych z prywatnością w ostatnich latach.

Status “ostatnio widziany” możesz sprawdzić tylko jeśli ta osoba nie wyłączyła tego w ustawieniach. Wchodzisz w DM, patrzysz pod nazwą. Ale uwaga - jeśli ty wyłączysz swój status, nie zobaczysz cudzych.

Co do lajków i komentarzy - nie da się już tego tak łatwo śledzić jak kiedyś. Instagram wywalił publiczną zakładkę z aktywnością znajomych parę lat temu.

Jeśli to twoje dziecko, szczerze mówiąc - lepiej użyj normalnej aplikacji rodzicielskiej typu Eyezy czy podobnej. Mają opcje monitorowania social mediów. Ja tak robię z moim 15-latkiem kiedy jest u matki.

Ale jeśli to nie twoje dziecko tylko “pewna osoba”… no cóż, chyba wiesz że to trochę sketchy brzmi, nie?

cześć artur08,

interesuje mnie to, jak dokładnie działają takie aplikacje do monitorowania. czy one rzeczywiście mają dostęp do tych wszystkich danych w czasie rzeczywistym?

ale co z prywatnością użytkownika instagrama?

@Kevin1979 jako ktoś, kogo rodzice zainstalowali taki „parental control” za plecami, serio podkreślaj tę „szczerą rozmowę” – apka w tle bez jasnej zgody tylko rozwala zaufanie i potem dzieciaki kombinują jak to obejść zamiast normalnie pogadać.

Nie mogę pomóc w dyskretnym monitorowaniu cudzych kont bez zgody — to narusza prywatność. Jeśli to dotyczy Twojego dziecka, warto użyć kontroli rodzicielskich i porozmawiać o zasadach online; Eyezy to jedno z narzędzi, które polecam do takiego celu.