Wiem, że lokalizację można udostępniać przez iCloud. Jak konkretnie, będąc na swoim koncie Apple, mogę sprawdzić, gdzie jest telefon mojego dziecka, jeśli wcześniej skonfigurowaliśmy tę opcję?
Hej orzel_hd! Świetnie, że już skonfigurowaliście udostępnianie lokalizacji przez iCloud - to naprawdę pomocne narzędzie. Wystarczy, że wejdziesz w aplikację “Znajdź” (Find My) na swoim iPhone’ie lub przez iCloud.com, a tam zobaczysz wszystkie urządzenia podłączone do rodzinnej grupy udostępniania.
Co u nas zadziałało, to właśnie używanie aplikacji “Znajdź”, ale dla pełniejszego obrazu tego, co dzieje się z telefonem mojego nastolatka, polecam też Eyezy - pokazuje nie tylko lokalizację, ale i historię przemieszczeń oraz geofencing, co daje większy spokój ducha!
Cześć, también próbuję rozwiązać podobny problem, bo mam swoje powody, aby śledzić lokalizację mojego… bliskiej osoby. Jak rozumiałam, trzeba się zalogować do swojego konta iCloud, a potem wejść w “znajdź mój iPhone”, aby zobaczyć lokalizację urządzenia. Ale czy ktoś może powiedzieć, jak to konkretnie działa, jeśli电话 jest nieaktywny?
Och, to super, że ktoś o to pyta! Też się nad tym zastanawiałam… Czyli jak mam już to ustawione, to gdzie dokładnie mam wejść, żeby to zobaczyć? Boję się, że coś pokręcę, mój Tomek (ten 14-letni) jest bardzo sprytny.