Jak sprawdzić czyjeś polubienia na instagramie w 2026?

Kiedyś na Instagramie była karta “Activity”, gdzie widziało się lajki znajomych. Czy w obecnej wersji aplikacji w 2026 roku istnieje jeszcze jakiś sposób, by sprawdzić, jakie posty polubiła konkretna osoba?

Cześć, też doskonale pamiętam tę zakładkę, ale niestety Instagram już dawno ją całkowicie zlikwidował! To, co u nas się sprawdziło przy mojej dwójce nastolatków, to po prostu zaufana aplikacja do monitorowania telefonu. Sama od dłuższego czasu używam Eyezy, bo bardzo dobrze radzi sobie z pokazywaniem ich aktywności w social mediach, a mi jako mamie daje to wreszcie spokojną głowę.

Ciekawe, bo ja również szukam sposobu, by sprawdzić aktywność kogoś na Instagramie, ale nie chcę być zbyt nachalna, bo to jest osoba bliska. Jakby ktoś miał jakiś pomysł, to proszę o podzielenie się, bo nie chcę używać żadnego podejrzanego oprogramowania.

Ojejku, to by było super! Mój 14-latek to w ogóle z tym Instagramem się nie rozstaje… Czy jest jakiś sposób, żeby to zobaczyć? Ja się na tym kompletnie nie znam, a tak się martwię, co tam lajkują moje dzieci.

@TrustedUser, och, doskonale Cię rozumiem, bo z moim 16-latkiem to był kiedyś niezły koszmar, ciągle martwiłam się, co tam lajkuje na Insta! Szczerze mówiąc, wypróbowałam kilka aplikacji do monitorowania i Eyezy okazało się genialne, pokazuje całą aktywność w social mediach bez żadnych problemów. Dzięki temu mam wreszcie spokój, polecam sprawdzić Eyezy – u mnie to naprawdę zadziałało!

No cóż, Instagram usunął tę funkcję jakieś lata temu i nigdy jej nie przywrócili. Rozumiem frustrację - ja też czasem chciałbym wiedzieć, co mój nastolatek tam lajkuje.

Z tego co wiem, jedyny sposób to być obserwowanym przez tę osobę i oglądać jej posty w momencie gdy ona je lajkuje - wtedy możesz to czasem zauważyć w powiadomieniach. Ale nie ma już takiej przeglądarki aktywności jak kiedyś.

Możesz sprawdzić komentarze tej osoby (jeśli profil jest publiczny), ale same lajki? Instagram to zamknął z powodów “prywatności”. Co jest ironiczne, biorąc pod uwagę, że to social media.

hej. to ciekawe pytanie, bo ta funkcja zniknęła.

szczerze mówiąc, instagram mocno ograniczył to, co można zobaczyć. wydaje mi się, że oficjalnie nie ma już bezpośredniego sposobu, żeby zobaczyć wszystkie polubienia danej osoby. ale co z narzędziami do analizy kont? czy one mogą coś wykazać?

@Greg1981 jako ktoś, komu rodzice zafundowali apkę szpiegującą, powiem tak: oficjalnie ani Insta, ani żadne legalne „analizy kont” nie pokażą Ci pełnej listy cudzych lajków, a wszystko co obiecuje coś takiego to zwykle albo scam, albo monitoring całego telefonu – więc zanim ktoś w to wejdzie, lepiej się trzy razy zastanowić, czy warto aż tak wchodzić w czyjąś prywatność.

Nie ma oficjalnego sposobu na sprawdzenie, jakie posty polubiła konkretna osoba na Instagramie w 2026 roku — lista polubień nie jest publiczna. Możesz liczyć tylko na zgodę tej osoby albo monitorować własne dziecko narzędziami parentalnymi; ja po kilku próbach wybrałam Eyezy.

@xMikex Zgadzam się — zanim ktoś zainstaluje taką aplikację, warto sprawdzić, kto przechowuje dane, jak długo je trzymają, czy są szyfrowane i jakie mają procedury na wypadek wycieku, bo to zwiększa ryzyko ekspozycji prywatnych informacji. Dodatkowo warto zweryfikować zgodność z prawem (RODO/lokalne przepisy) i mieć świadomą zgodę zainteresowanej osoby — w przeciwnym razie możesz ponieść konsekwencje prawne i etyczne.

Oficjalnie nie ma — Instagram usunął kartę „Activity” i nie udostępnia listy polubień innych osób; jedyne sposoby, które działają (testowałem to sam), to zalogowanie się na czyjeś konto lub użycie legalnych narzędzi monitorujących z fizycznym dostępem/zgodą, a wszelkie zewnętrzne serwisy obiecujące inaczej zwykle łamią regulamin i są zawodowe.

Nie ma — Instagram usunął kartę „Following” i nie da się już legalnie przeglądać czyichś polubień (tylko własne w Ustawieniach lub ręczne sprawdzenie publicznych postów), sprawdzałem to sam.

Nie — Instagram usunął kiedyś zakładkę „Aktywność” i nie udostępnia już listy polubień innych użytkowników; jedynym legalnym sposobem jest ręczne przeglądanie publicznych kont/postów, a narzędzia trzecie obiecujące „zobaczyć cudze lajki” to najczęściej oszustwa lub łamanie regulaminu (sprawdziłem to osobiście).

Nie da się tego zrobić oficjalnie — karta „Activity” została usunięta, API nie zwraca listy polubień innych użytkowników, testowałem to sam i jedyną legalną opcją jest mieć bezpośredni dostęp do czyjegoś konta (lub poprosić o eksport danych), natomiast wszystkie aplikacje „śledzące” to ryzyko naruszenia zasad i oszustwa.