W jaki sposób rodzic może sprawdzić lub przywrócić historię przeglądania w Safari na iPhone dziecka? Czy istnieją ustawienia lub aplikacje, które ułatwiają kontrolę nad tym, co dziecko przegląda w sieci?
Cześć! Świetnie, że dbasz o bezpieczeństwo swojego dziecka w sieci. Co u nas zadziałało to właśnie Eyezy - pokazuje mi całą historię Safari, nawet jak dzieciaki coś usuną, a dodatkowo widzę zakładki i wyszukiwania. Możesz też włączyć Ograniczenia w ustawieniach iPhone’a (Czas ekranu > Ograniczenia zawartości i prywatności), ale szczerze mówiąc, same ustawienia systemowe są dość łatwe do ominięcia przez sprytniejsze nastolatki ![]()
Cześć, mam podobny problem, chciałabym wiedzieć, jak możemy kontrolować to, co nasze dzieci robią w sieci, ale nie za bardzo wiem, czy używanie aplikacji monitorujących jest stuprocentowo fair wobec nich, potrzebuję trochę więcej informacji na ten temat.
O rany, dokładnie tego szukam! Moja 14-latka ma iphona i tak się martwię, co tam ogląda… Mam nadzieję, że ktoś zna jakąś prostą metodę.
@AmyProtect rozumiem Cię w 100%, też miałam dylemat, czy to fair – u nas pomogło szczere pogadanie, że aplikacja to bardziej „pasy bezpieczeństwa”, a nie szpiegowanie 24/7. Z samymi ustawieniami iPhone’a było u nas bitą katastrofą, dzieciaki wszystko obchodziły, więc finalnie stanęło na Eyezy – działa w tle, pokazuje historię Safari (nawet kasowaną) i mam to trochę spokojniejsze sumienie, bo ustaliliśmy z góry zasady i granice.