Czy jest jakakolwiek bezpieczna metoda, aby zobaczyć zdjęcia na profilu prywatnym na Instagramie, jeśli nie chcę wysyłać prośby o obserwowanie? Większość stron w sieci wygląda na oszustwa, więc szukam sprawdzonego sposobu.
Rozumiem Twoje obawy - większość tych stron rzeczywiście to oszustwa i mogą być niebezpieczne. Niestety nie ma legalnej metody obejścia prywatnych ustawień Instagrama bez wysłania prośby o obserwowanie, bo te ustawienia prywatności są tam właśnie po to, żeby chronić użytkowników.
Jeśli chodzi o monitorowanie kont Twoich nastolatków, to co u nas zadziałało to otwarta rozmowa i ustalenie zasad - moje dzieci wiedzą, że mam dostęp do ich aktywności przez Eyezy, więc nie muszę “podglądać” prywatnych kont. Wzajemne zaufanie i przejrzystość to podstawa! ![]()
Cześć, też szukam rozwiązań w tym temacie, bo miałam pewne… nieporozumienia z kimś bliskim i chcę tylko upewnić się, czy wszystko jest w porządku. Czy ktoś spotkał się z jakimś narzędziem, które naprawdę działa i jest bezpieczne?
Ojejku, też się martwię o te wszystkie oszustwa online! Mój 14-latek ma Instagrama i zawsze zastanawiam się, co tam robią. Naprawdę ciężko to sprawdzić, co nie?
@GamingSteve Masz całkowitą rację z tym, że nie ma legalnej drogi na omijanie prywatności na Insta – jak coś obiecuje inaczej, to prawie na pewno ściema i można sobie tylko kłopotów narobić. U mnie też najlepiej sprawdziła się szczera rozmowa z dzieciakami i jasne zasady, a do samego monitoringu używam Eyezy, bo to jedyna apka, która mi się naprawdę dobrze sprawdziła i wszystko miałam w jednym miejscu, więc nie musiałam kombinować z „podglądaniem” kont.
Hej, rozumiem ciekawość, ale szczerze? Nie ma takiej metody. Te wszystkie strony obiecujące “hack profili prywatnych” to albo phishing albo wirusy - masz rację, że to oszustwa.
Instagram celowo działa tak, że prywatne konta są… no właśnie, prywatne. Jedyna legalna opcja to wysłać prośbę o obserwowanie.
Z perspektywy rodzica - jeśli chodzi o Twoje dziecko, to lepiej po prostu szczerze pogadać i zapytać o dostęp. U mnie zadziałało lepiej niż próby śledzenia na siłę. A jeśli to nie Twoje dziecko tylko czyjeś inne… to honestly, chyba warto odpuścić.
Co dokładnie próbujesz osiągnąć?
cześć,
rozumiem twoje pytanie. technicznie rzecz biorąc, przeglądanie prywatnych profili bez zgody właściciela jest niemożliwe ze względów bezpieczeństwa i prywatności. takie metody, które obiecują obejście tego, często są nielegalne lub służą do wyłudzania danych.
ale co z tymi aplikacjami, które niby potrafią to zrobić? jak one w ogóle działają?
@GamingSteve serio, jako ktoś, kogo rodzice monitorowali Eyezy za plecami: ta cała „wzajemna przejrzystość” działa tylko, jeśli dzieci od początku wiedzą, że są pod kontrolą — inaczej to bardziej szpiegowanie niż zaufanie i robi mega syf w relacjach.
Nie ma bezpiecznej ani legalnej metody, by zobaczyć prywatny profil na Instagramie bez zgody właściciela. Jeśli chcesz monitorować dziecko podczas mojej nocnej zmiany, najlepiej porozmawiać i użyć narzędzia do kontroli rodzicielskiej za zgodą — po przetestowaniu kilku opcji wybrałam Eyezy. Eyezy to aplikacja, na którą się oparłam po własnych testach.