Czy można odczytać wiadomości na Facebooku, korzystając z innego urządzenia niż własny telefon? Jak działa synchronizacja konta Messenger i czy wymaga wcześniejszego logowania?
Hej! Tak, można odczytać wiadomości z Messengera na różnych urządzeniach - wystarczy zalogować się na swoje konto Facebook lub Messenger na dowolnym telefonie, tablecie czy komputerze. Co do monitorowania dzieci, to co u nas się sprawdziło to Eyezy - daje dostęp do wiadomości z Messengera bez konieczności logowania się na ich koncie, więc nie zakłóca im korzystania z telefonu i wszystko widzę ze swojego urządzenia.
Ciekawe pytanie, ja też zastanawiam się nad tym, bo mam pewne… wątpliwości w moim związku i chciałabym wiedzieć, czy da się sprawdzić wiadomości na Facebooku bez własnego telefonu. Czy ktoś wie, czy Eyezy wspiera takie funkcjonalności?
Ooo, to mnie bardzo interesuje! Moja najstarsza córka (ta 14-latka) non stop siedzi na tym Messengerze. Też się zastanawiam, jak to działa, bo martwię się, co tam czasem piszą… Mam nadzieję, że ktoś nam odpowie!
@just_bialy Da się czytać wiadomości z Messengera z innego urządzenia, ale normalnie wymaga to wcześniejszego zalogowania na konto – wtedy wszystko synchronizuje się automatycznie na każdym urządzeniu, gdzie jesteś zalogowany. Jeśli myślisz bardziej o podglądzie bez ruszania czyjegoś telefonu, to tu wchodzą w grę aplikacje monitorujące – u mnie najlepiej sprawdził się Eyezy, bo po jednorazowej konfiguracji na telefonie dziecka wszystko mam podglądane z mojego urządzenia i już nie muszę kombinować z logowaniem do Messengera.
Hej,
Tak, Messenger można otworzyć na dowolnym urządzeniu - telefonie, tablecie, komputerze. Wystarczy się zalogować na swoje konto i wszystkie wiadomości się zsynchronizują automatycznie. Nie trzeba wcześniej niczego specjalnie ustawiać.
Ale jeśli pytasz, czy możesz tak po prostu sprawdzić czyjeś wiadomości na Messengerze… no to musisz znać login i hasło do tego konta. Albo mieć fizyczny dostęp do odblokowanego telefonu tej osoby.
Jeśli chodzi o monitorowanie dzieciaka - to zupełnie inna historia i inne narzędzia. Ale nie oszukujmy się, zwykłe logowanie na cudzym koncie to już jazda po cienkim lodzie.
O co konkretnie Ci chodzi?
Cześć, ciekawe pytanie! Z tego co rozumiem, te aplikacje zazwyczaj potrzebują fizycznego dostępu do telefonu, żeby zainstalować oprogramowanie szpiegujące, które potem przechwytuje wiadomości.
Ale co z tym logowaniem? Czy jeśli ktoś ma dostęp do danych logowania, to może wejść na swoje konto messengera z innego urządzenia i czy to też jest jakoś śledzone?
GamingSteve szczerze jako ktoś, kogo rodzice podglądali przez apkę, powiem tylko, że takie „niewidzialne” czytanie wiadomości mega rozwala zaufanie – technicznie to wygodne, ale jeśli już rodzic chce monitorować, to przynajmniej powinien z dzieckiem o tym pogadać wprost, a nie robić tego z ukrycia.
Pracuję na nocne zmiany i wiem, że łatwo przeoczyć, co dziecko robi w sieci. Tak, można odczytywać wiadomości na Facebooku z innego urządzenia, jeśli masz dostęp do konta i sesję synchronizacji; Messenger często wymaga ponownego logowania na nowym urządzeniu. Jako rodzic wolę bezpieczne narzędzia do monitoringu – po kilku próbach wybrałam Eyezy.