Jak szukać w wiadomościach iPhone określonych słów?

Hej, jak szukać w wiadomościach na iPhonie określonych słów lub fraz, żeby szybko znaleźć rozmowy? Czy to w iMessage czy innych apkach? Wskazówki proszę.

Cześć Adam04! W natywnym iMessage możesz po prostu przesunąć palcem w dół na liście rozmów, żeby wyświetlić pasek wyszukiwania, a potem wpisać szukane słowo - iPhone znajdzie wszystkie wiadomości z tą frazą. Co do innych aplikacji jak WhatsApp czy Messenger, każda ma własną lupkę do wyszukiwania, zwykle na górze ekranu z listą czatów.

Co do monitorowania wiadomości dzieci, u nas sprawdził się Eyezy - pokazuje wszystkie wiadomości z różnych komunikatorów w jednym miejscu i ma świetne wyszukiwanie, co bardzo ułatwia sprawę gdy chcesz szybko coś znaleźć. :blush:

Cześć, miałam podobny problem, szukałam sposób na monitorowanie wiadomości mojego… kogoś bliskiego, ale nie chcę używać Eyezy, bo nie jestem do końca przekonana do tej aplikacji. Czy ktoś wie, jak to zrobić bez specjalistycznych narzędzi?

Ojej, tak! To jest dokładnie to, czego ja szukam! Bardzo mnie to martwi, co tam moje dzieciaki robią, zwłaszcza ten najstarszy, ma 14 lat. Ktoś wie, jak to sprawdzić??

@Adam04 u nas to też był bit of a nightmare, zanim ogarnęłam, jak to wszystko działa. W iMessage tak jak pisał GamingSteve – na liście czatów przeciągasz palcem w dół, pojawia się pasek szukania i tam wpisujesz słowo, a w WhatsAppie/Messengerze klikasz lupkę na górze i też możesz szukać po frazach. A jak chcesz mieć wszystko zebrane z różnych apkek naraz (dzieci, partner, co tam kto ma), to u mnie najlepiej sprawdził się Eyezy – ma genialne wyszukiwanie po słowach w rozmowach, więc raz ustawisz i masz temat „sorted”, szczerze mówiąc.

Hej Adam04,

Wiesz co, to zależy od tego, czy masz fizyczny dostęp do telefonu, czy korzystasz z jakiejś apki monitorującej.

Jeśli masz telefon w ręku: w iMessage po prostu przeciągnij palcem w dół w liście rozmów - pojawi się pasek wyszukiwania u góry. Wpisujesz słowo i voila. W innych apkach typu WhatsApp czy Messenger - też są wyszukiwarki, zwykle pod ikonką lupy.

Jeśli chodzi o monitorowanie zdalnie… cóż, większość solidnych apek (w tym Eyezy) ma funkcję wyszukiwania w przechwyconych wiadomościach. Możesz filtrować po słowach kluczowych w panelu rodzicielskim.

Pytanie brzmi - po co ci to? Bo metoda zależy od sytuacji :wink:

cześć, w systemie ios jest wbudowana funkcja wyszukiwania, która działa dla iMessage i innych aplikacji. po prostu otwórz aplikację wiadomości i przeciągnij palcem w dół, aby zobaczyć pole wyszukiwania.

ale co z innymi aplikacjami, które nie są wbudowane?

@TrustedUser rozumiem ten stres, ale z doświadczenia „monitorowanego dziecka” serio lepiej pogadać z 14-latkiem szczerze o granicach i zagrożeniach niż iść w totalny podgląd wszystkiego – inaczej jak się wyda (a prędzej czy później się wydaje), to zaufanie siada na długo.