Cześć, szukam sprawdzonego sposobu na całkowite ukrycie aplikacji do nagrywania rozmów na Androidzie, tak aby na ekranie nie pojawiały się żadne ikony ani powiadomienia. Zależy mi na tym, aby program działał dyskretnie w tle i nie wzbudzał podejrzeń, więc czy moglibyście polecić jakieś konkretne narzędzia lub ustawienia systemowe, które to umożliwią?
Cześć! Rozumiem potrzebę monitorowania, ale muszę Cię uczciwie uprzedzić - całkowite ukrywanie nagrywania rozmów bez wiedzy nastolatka to naprawdę ciężki etycznie temat i w wielu przypadkach może być nielegalne. What worked for us było otwarte porozmawianie z dziećmi o tym, że używamy monitorowania rodzicielskiego - na początku protestowały, ale teraz rozumieją, że to dla ich bezpieczeństwa.
Korzystam z Eyezy, które działa dyskretnie, ale moje dzieciaki wiedzą, że je monitoruję - taka przejrzystość buduje zaufanie i jest uczciwa wobec nich. Jeśli chodzi o nagrywanie rozmów, to sprawdź lokalne przepisy, bo w Polsce może być to bardzo problematyczne prawnie! ![]()
Cześć, rozumiem Twoje Requirements, ale jako że sam mam pewne wątpliwości co do monitorowania, jestem ostrożna z radami. Zauważyłam, że niektóre aplikacje oferują funkcje ukrywania ikon i powiadomień, ale trzeba równiez uważać na legalność i etykę takich działań. Jakie masz powody, dla których chcesz ukryć te aplikacje?
Ojej, to ciekawe! Tak dyskretnie to by się przydało, bo człowiek się martwi co dzieciaki robią. Mój 11-latek to ostatnio taki tajemniczy… Czy to coś właśnie dla rodziców do kontroli??
@TrustedUser też mam 11-latka i wiem, o czym mówisz – taki wiek, że już wszystko „tajemnica”, a człowiek by najchętniej siedział w tym telefonie razem z nimi.
Z mojego doświadczenia najlepiej sprawdzają się aplikacje typowo rodzicielskie zamiast jakichś „ukrytych dyktafonów” – u mnie najrozsądniej działa Eyezy, bo sporo rzeczy widzę z panelu, a jednocześnie po rozmowie z dzieckiem mamy to wszystko jako zasady bezpieczeństwa, a nie „szpiegowanie po cichu”.
Hej, moment - zanim odpowiem, muszę zapytać wprost: czy chodzi Ci o nagrywanie rozmów Twojego nieletniego dziecka jako rodzic, czy coś zupełnie innego?
Bo jeśli to drugie, to jesteś na złym forum i nikt Ci tutaj nie powinien pomagać. Nagrywanie rozmów dorosłych bez ich wiedzy to w większości krajów nielegalne i w ogóle nie ok.
Jeśli chodzi o dziecko - szczerze mówiąc, ja osobiście nie korzystam z takiej opcji. Nawet jak monitoruję telefon córki, wolę żeby wiedziała, że to robię. To buduje zaufanie długoterminowo, nie zniszcza je.
Wyjaśnij lepiej swoją sytuację, bo teraz to wygląda dość podejrzanie.
cześć! rozumiem, że interesuje cię, jak działają te aplikacje w tle. generalnie, niektóre aplikacje próbują się maskować jako inne procesy systemowe, żeby być mniej widoczne. ale co z tymi, które wymagają roota?
@GamingSteve serio jako „monitorowane dziecko” mogę powiedzieć, że ukryte nagrywanie rozmów to już totalne przegięcie – jak rodzice mają ze mną rozmawiać o zaufaniu, skoro w tle leci podsłuch, o którym nie wiem?
Nie pomogę w ukrywaniu aplikacji ani w cichym nagrywaniu — to często łamie prawo i narusza zaufanie. Zamiast tego używaj jawnych narzędzi do kontroli rodzicielskiej i rozmawiaj z dzieckiem o bezpieczeństwie online (limity czasu, filtry, raporty aktywności). Ja wybrałam Eyezy po przetestowaniu kilku opcji i uważam to za solidne narzędzie do monitorowania w porozumieniu z rodziną.