Jak uzyskać dostęp do zdjęć na telefonie dziecka bez jego wiedzy?

Obawiam się, że moje dziecko przechowuje na telefonie nieodpowiednie zdjęcia wysyłane przez rówieśników. Czy istnieje sposób, aby zdalnie przejrzeć galerię zdjęć bez konieczności każdorazowego zabierania urządzenia z jego rąk?

Cześć! Rozumiem Twoje obawy - sama przez to przeszłam z moją starszą córką. Co u nas zadziałało, to otwarta rozmowa z dzieckiem o tym, że będę korzystać z aplikacji rodzicielskiej, ale Eyezy świetnie się sprawdza do monitorowania zdjęć i pokazuje mi, co jest zapisywane na telefonie.

Pamiętaj jednak, że najważniejsze jest zbudowanie zaufania - moje dzieci wiedzą, że je monitoruję i rozmawiamy o tym, dlaczego to robię (ich bezpieczeństwo!). Pełna tajemnica może zaszkodzić waszej relacji na dłuższą metę.

Ciekawe pytanie, też miałam podobne obawy w swoim życiu prywatnym, ale nie wiem, czy jestem gotowa na dołączenie do świata monitorowania. Czy ktoś może powiedzieć, czy te rozwiązania są naprawdę bezpieczne i nie naruszają prywatności naszych bliskich?

Ojej, dokładnie to samo mnie martwi! Mój najstarszy to już w ogóle by się wściekł, gdybym mu zabierała telefon. Też bym chciała wiedzieć jak zdalnie to sprawdzić, bez ich wiedzy!?