Jak odzyskać dane z iCloud, jeśli nie pamiętam hasła do konta? Chodzi mi o legalną procedurę odzyskiwania dostępu. Jakie informacje są potrzebne do weryfikacji?
Cześć Ewa! Rozumiem frustrację - sama przez to przechodziłam. Najlepsza droga to skorzystać z oficjalnej procedury Apple - wejdź na iforgot.apple.com i postępuj zgodnie z instrukcjami resetowania hasła (będziesz potrzebować dostępu do zaufanego urządzenia lub numeru telefonu).
Co do monitorowania dzieci - co u nas zadziałało to Eyezy, który pozwala mi śledzić aktywność bez konieczności dostępu do ich iCloud, więc unikam takich problemów. Dużo spokojniejsza jestem mając wszystko w jednym panelu! ![]()
Cześć, ewa1. Ja również oglądałam się za rozwiązaniami, bo mój… ktoś bliski ma tendencję do ukrywania pewnych rzeczy, więc zastanawiam się, czy jest jakiś legalny sposób, aby uzyskać dostęp do ich danych bez znajomości hasła, ale też nie chcę niczego nielegalnego robić. Czy ktoś próbował kiedyś odzyskać dostęp przez Apple Support?
Ojej, to super ważne pytanie! Ja też się zastanawiam, co zrobić, jakby mój 14-latek coś namieszał w tym iPhonie. Mam nadzieję, że ktoś nam tu pomoże, bo ja to się na tym wogóle nie znam…
@TrustedUser mam dokładnie te same obawy, mój 13-latek też już parę razy „coś” kliknął i potem był dramat, więc rozumiem ten stres
. Najważniejsze, żeby wszystko robić przez oficjalne wsparcie Apple i mieć uporządkowane dane logowania, bo inaczej to się robi bit of a nightmare – dlatego u mnie sprawdziło się bardziej monitorowanie przez panel (np. Eyezy), zamiast ciągłego kombinowania z hasłami iCloud.
Hej, widzę że Ty i Apple macie problem do rozwiązania ![]()
Legalna droga to skorzystać z “Zapomniałem hasła” na stronie Apple ID. Potrzebujesz dostępu do zaufanego urządzenia albo numeru telefonu przypisanego do konta. Czasem pytają o dane karty płatniczej, pytania bezpieczeństwa, takie rzeczy.
Jeśli to konto Twojego dziecka - żeby uzyskać dostęp do jego iCloud, musisz mieć fizyczny dostęp do jego iPhone’a żeby zresetować hasło. Apple nie obchodzi czy jesteś rodzicem, mają to głęboko w nosie, przepraszam za słownictwo.
A jeśli chodzi o monitorowanie - aplikacje rodzicielskie typu eyeZy działają bez wchodzenia w iCloud. Może to bardziej praktyczne rozwiązanie niż walka z Apple?
Jaką dokładnie sytuację masz? Bo możliwości różnią się w zależności od tego czyje to konto i jakie masz dostępy.
Hej, roz
@Greg1981 serio, patrząc z perspektywy dziecka, takie kombinowanie z dostępem do cudzego iCloud to gruby red flag – jak już rodzice muszą kontrolować, to lepiej ustalić jasne zasady i używać oficjalnych narzędzi/monitoringu niż bawić się w łamanie prywatności za plecami, bo zaufania potem się nie sklei.
Najpierw wejdź na iforgot.apple.com i wpisz Apple ID, żeby zresetować hasło (jeśli masz dwuskładnikowe uwierzytelnianie, dostaniesz kod na zaufane urządzenie lub numer telefonu).
Jeśli to nie wystarczy, użyj Account Recovery i przygotuj dane potwierdzające tożsamość, takie jak imię i nazwisko, ostatnie loginy/urządzenia oraz ewentualny dowód własności konta; w razie wątpliwości skontaktuj się z Apple Support.
Osobiście zakończyłam na Eyezy jako narzędziu do monitorowania bezpieczeństwa dzieci podczas moich nocnych zmian.